Henrik Larsson och Tobias Tuvesson tränade Falkenbergs FF 2014
Henrik Larsson och Tobias Tuvesson tränade Falkenbergs FF 2014 Bild: LENNART MÅNSSON

Tuvesson om vännen Henrik Larssons nya jobb

De har kamperat ihop i både Falkenbergs FF och Helsingborgs IF. Men Tobias Tuvesson kommer inte vara aktuell att följa med Henrik Larsson till Barcelona.

ANNONS
|

- Nej, det kommer inte att hända. De har ju en ganska stor tränarstab därnere, säger Falkenbergs FFs assisterande tränare Tobias Tuvesson när vi för ämnet på tal.

Men de båda är goda vänner och hörs ofta av.

– Jag har haft sms-kontakt med honom idag och gratulerat. Jag är glad för hans skull och vet hur mycket han velat komma ut i Europa som tränare. Det är väldigt roligt för honom. Nu har han ju också gått arbetslös en tid.

Tränade Falkenbergs FF 2014

Det var under Falkenbergs FFs debutsäsong i Allsvenskan 2014 som Henrik Larsson och falkenbergarens Tobias Tuvesson kamperade ihop. De klarade kvar laget i Allsvenskan.

ANNONS

Men året efter gick Henrik Larsson till Helsingborgs IF och då följde Tobias Tuvesson med. De båda lämnade 2016 när Helsingborg åkte ur Allsvenskan under tumultartade scener.

– Han följer fortfarande Falkenbergs FF och vill att det ska gå bra för oss. Vi talar rätt ofta med varandra men det blir inte jättemycket fotboll. Mer om familjen. Sedan spelar vi lite golf och padel.

Vem vinner i padel?

– Mest han men det beror ju på vem som spelar med mig. Jag hade Patrik Lundgren förra gången och han spelade med Hasse Eklund...

ANNONS