FK Friskus-Varberg fick landslagsbesök av Lisa Risby – efter vinsten i Stjärnkampen

I fredags kväll fick orienteringsklubben FK Friskus-Varberg en träff med landslagsstjärnan Lisa Risby. Detta efter att ha vunnit Svenska Orienteringsförbundets ungdomstävling Stjärnkampen – för tredje gången i följd.

ANNONS
|

I Stjärnkampen, som pågår från första september till sista januari, tävlar ungdomar i åldern 13-16 år om vilken träningsgrupp som kan samla flest stjärnor – genom att klara så många uppdrag som möjligt.

Under de tre säsonger som tävlingen anordnats är FK Friskus-Varberg ensam klubb om att ha lyckats samla alla stjärnor varje år.

– Det är jätteroligt att vi lyckats med det här i år igen. Det gäller att ha bra planering för att klara det här, för ofta går det att samla flera stjärnor vid samma tillfälle, säger Carin Carlsson som ingår i klubbens ungdomssektion.

Stor blandning uppdrag

Totalt är det 40 olika uppdrag, varav alla fokuserar på glädje, gemenskap och utveckling. Däremot kan uppdragen variera en del då de är indelade i fyra olika kategorier: springa, hitta, tänka samt gott och blandat.

ANNONS

– Ungdomarna tycker det här är kul och det är verkligen givande och inspirerande. Det är bra för dem att inte göra samma sak gång på gång, utan ibland även gör annat än att orientera, säger Carin Carlsson och fortsätter:

– Det kan vara väldigt blandade uppdrag. Det kan vara så att man får köra nattorientering, testa en annan sport eller bara ha en myskväll. Vi har exempelvis fått ett uppdrag om att göra något på is, så då hyrde vi ishallen för det.

Så ni går verkligen in för Stjärnkampen?

– Ja, det gör vi. Det är ju även inspirerande för oss som håller i det, för vi får hela tiden hitta på nya aktiviteter.

Fick träff med Lisa Risby

I och med vinsten fick klubben en digital träff med landslagslöparen Lisa Risby under fredagskvällen.

– Det var väldigt roligt. Det blev en mycket trevlig kväll i klubbstugan, menar Carin Carlsson.

Framför allt upplever hon att ungdomarna uppskattade stjärnans budskap om att vägen till framgång nödvändigtvis inte behöver vara spikrak.

– Jag tror de tyckte att det var nyttigt att få höra det av någon som ändå är med i landslaget. Det är jättebra att belysa den biten, för det är inte alltid en dans på rosor.

ANNONS

De närmsta månaderna kommer FK Friskus-Varberg ha fullt fokus på den ordinarie säsongen, som nyligen har inletts. Men när det så småningom blir höst kommer klubben troligtvis ge sig ut på stjärnjakt igen.

– Det får ju vara målet att samla alla stjärnor ännu en gång. Här går det inte att sakta efter.

ANNONS