Djurgårdens Astrit Ajdarevic spelar numera för Akropolis.
Djurgårdens Astrit Ajdarevic spelar numera för Akropolis. Bild: KENTA JÖNSSON

Ajdarevic går till Falkenbergs FF:s seriekonkurrent

Astrit Ajdarevic väljer spel i Superettan. Men stannar i Stockholm.
– Klart att jag är van att spela i allsvenskan och i högre ligor, säger Astrit Ajdarevic till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Falkenbergsbördige Astrit Ajdarevic blev under onsdagen klar för FFF:s seriekonkurrent Akropolis. Den tidigare djurgårdaren säger att han valde det sociala före det sportsliga.

- Jag har haft en lång period bakom mig där jag inte spelat. Jag var tvungen att ta itu med lite grejor utanför fotbollen och jag kände att jag inte ville flytta från Stockholm. Jag har flyttat så mycket under min karriär, om jag skulle flytta skulle det vara till något som var värt det. Och det jag fick var inte värt det, speciellt nu när vi har rotat oss i Stockholm som familj. Suget efter fotbollen har bara ökat och jag har saknat det. Nu var det rätt tillfälle och det är klart att jag är van att spela i allsvenskan och i högre ligor, men just nu är det inte viktigt. Jag vill få tillbaka kärleken till fotbollen och känna en glädje och den finns där nu, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Finns med i truppen mot Mjällby AIF

I fjol slutade Akropolis femma i Superettan. Ajdarevic finns med i truppen redan till helgens omgång i Svenska cupen borta mot Mjällby.

- Jag vill bara spela så mycket som möjligt. Det kommer ta lite tid innan jag kommer in i det. Jag har inte spelat på åtta månader, det är en lång tid. Det kommer inte över en natt och sakta men säkert ska jag komma in i det mer och mer. Självklart ska jag försöka spela så mycket som möjligt och vara skadefri. Jag ska spela med glädje och försöka dela med mig av min kunskap från min karriär till de yngre i laget.

ANNONS