Ny på mitten. Gustav Berggren har lånats in från BK Häcken och börjar komma in i Bois sätt att spela. Bild: Michael Erichsen, Bildbyrån/arkiv
Ny på mitten. Gustav Berggren har lånats in från BK Häcken och börjar komma in i Bois sätt att spela. Bild: Michael Erichsen, Bildbyrån/arkiv

Berggren: "Jag har kommit in i det bra"

Derbyt senast var en besvikelse för Bois. 1-2 i slutminuterna efter touch på Bois-spelare vid båda målen. Men det ska nu vara glömt och batterierna laddade för hemmamötet mot Östers IF.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Gustav Berggren, som gjorde sin andra match från start senast, var beredd på hårtorken efter förlusten mot FFF.

– Vi förlorade, men Jörgen var ändå nöjd med vår insats. Jag tycker väl också att vi förtjänade mer, säger Gustav Berggren.

– Vi spelade ändå mycket bättre än mot Gefle. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det och höja oss några nivåer till så kan vi spela fin fotboll mot Öster på lördag.

Det var inte så länge sedan lagen möttes. Sista matchen innan sommaruppehållet tog Öster emot Bois i ett möte som slutade 5-2 till Östers fördel, efter en 2-0-ledning med bara sju minuter spelade.

ANNONS

– Jag har inte så bra koll på Öster. Jag frågade några i laget som sa att de hade en tuff bortamatch där under vårsäsongen. Men inga matcher är lätta i den här serien, så det blir nog tufft hemma också.

Stark insats på mitten

Öster ligger på sjätte plats i tabellen, med fem poäng mer än Bois som ligger på tionde plats med 20 poäng.

I mötet mot Falkenberg stod Gustav Berggren för en stark insats på mitten, men låg farligt nära kort hela matchen.

– Jag har tänkt lite på det efteråt, jag borde kanske ha haft ett gult. Men det blev lite som det blev, det var längesen jag spelade så jag var väl taggad. Det var lite extra derbykänsla också.

Bra start för dig i Bois-tröjan ändå?

– Ja, jag snackade med några kompisar som sa att det är en tuff serie, och att det kan vara svårt att synas så här i början. Men jag tycker att jag har kommit in i det ganska bra hittills.

Hur har omställningen från BK Häcken varit?

– Det är mycket nytt, men jag kommer in i det mer och mer. Jag bor kvar i Göteborg, men pendlar hit. Så den största skillnaden är att jag får ta lite mer ansvar och ordna med frukost och lunch själv. Men det funkar bra, så jag är bara positivt överraskad med det mesta med den här flytten.

ANNONS

ANNONS