Robin Ganemyr i träning med Falkenbergs FF.
Robin Ganemyr i träning med Falkenbergs FF.

Ganemyr föll ihop på träning

Robin Ganemyr vårdas på NÄL efter att plötsligt segnat ner på onsdagsträningen.

ANNONS
|

Det kom väldigt plötsligt. Mittfältaren var inte inblandad i någon situation, utan föll plötsligt ihop framför lagkamraterna och blev liggande livlös.

Han fick genast hjärt- och lungräddning, innan ambulans var på plats för att ta honom till Näl.

– Alla är chockade över det som har hänt, särskilt de som var på plats. Våra tankar går främst till Robin och hans familj, säger Johan Ederwall, som är ordförande i Oddevolds fotbollsutskott.

Med hänsyn till patientsekretessen lämnade NU-sjukvården inte ut någon information om Ganemyrs tillstånd under gårdagen, men bekräftade att han är inlagd och vårdas på Näl.

Händelsen gjorde att Oddevold ställde in torsdagseftermiddagens träning. I stället samlades alla spelare på Thordéngården för att diskutera det som hänt.

ANNONS

– Vi hade en väldigt bra sittning med en krishanterare bland annat, säger Johan Ederwall till Bohusläningen på torsdagskvällen.

I övrigt hade han inga nya uppgifter om Ganemyrs tillstånd att ge.

31-årige Ganemyr har sedan han kom från Falkenberg inför förra säsongen varit helt ordinarie på Oddevolds centrala mittfält. Han har i år spelat 13 matcher och stått för två mål och fyra målgivande passningar.

ANNONS