Granit Ademi har skrivit kontrakt med Arameisk Syrianska IF i Botkyrka.
Granit Ademi har skrivit kontrakt med Arameisk Syrianska IF i Botkyrka. Bild: Privat

Granit Ademi klar för division 2-klubb

Det blev inte UE Llagostera. Och inte Ullareds IK heller. Granit Ademi hamnar istället i Arameisk-Syrianska IF i Botkyrka.

ANNONS
|

I mitten av januari fick Rinia-spelaren Granit Ademi provträna med UE Llagostera, något som hans bror Raif ordnat via kontakter. Något kontrakt blev det inte i långa loppet.

Istället har Ademi nu gjort klart med Arameisk Syrianska för ett år.

– Samma sak där. Det är brorsan som ligger bakom detta också, säger Granit.

Raif, som känner Syrianska FC:s tidigare assisterande tränare Ilyas Merkers, ordnade så att Granit fick komma upp en vecka och träna med dem i höstas. Kontakten har funnits hela tiden.

– I slutet av januari berättade tränaren att han bytt till Arameisk Syrianska, ”kom hit och träna med oss”, fortsätter Granit.

ANNONS

Så på sportlovet passade Ademi, som jobbar som lärare, på.

– Jag var uppe nu i helgen och spelade bland annat en träningsmatch mot Järfälla. Vi förlorade, men ställde upp med två olika elvor. När jag kom in i andra halvlek stod det redan 3-0. Men det gick jättebra och jag kom runt många gånger på min kant och kunde servera bra bollar.

Han fick vara med ytterligare två träningar. Sedan lade klubben, som spelar i division 2 södra Svealand, upp ett ettårskontrakt. Jobb är även fixat på Malmsjöskolan.

– Det blev lite stressigt sista dagarna med att hitta jobb och att jag skulle hem emellan och hämta mina grejer, men jag är jättenöjd att få kontrakt med en division 2-klubb. Jag kommer ju från Rinia i femman. Det är klar nivåskillnad, men tränaren (Vadim Yevtechenko) såg potential i mig.

Syrianska FC och United Nordic i samma serie

I samma serie spelar Syrianska FC och United Nordic, som värvat bland annat Anders Bååth och Sebastian Rajalakso.

Men det finns ju division 2-klubbar i Halland också?

– Jag tränade med Ullared i två veckor. De hade inte jättemånga i truppen och jag körde på där. Jag tycker jag borde fått en chans, men det är Ali (Kraym) som bestämmer. Nu får jag visa honom att han gjorde fel.

ANNONS

När du var nere i Katalonien tidigare i vinter sa du att det eventuellt fanns en närliggande klubb som var intresserade av dig?

– Det är samma division och vi pratar med dem fortfarande. Halva säsongen har gått där nu, så vi får se vad framtiden utvisar. Nu vill jag spela så mycket här för att sedan kunna ta nästa steg, säger Granit Ademi.

ANNONS