Tidigare Falkenberg FF-spelare Jesper Karlsson gjorde hattrick i U21:s EM-kval mot Armenien.
Jesper Karlsson gjorde tre mål i U21-matchen mot Armenien. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Hattrick av Jesper Karlsson i EM-kvalkrossen

Före detta Falkenbergs FF-spelaren Jesper Karlsson gjorde tre mål i U21-kvalet mot Armenien. Sverige vann matchen med 10-0.

ANNONS
|

Sveriges måstematch mot Armenien spelades på tisdagen i Polen på neutral mark. Detta på grund av det rådande inreseförbudet i Sverige, orsakat av coronapandemin.

Målskyttet i matchen började blygt och det var först efter 32 spelade minuter som Jesper Karlsson satte 1-0 till Sverige på straff.

Jesper Karlsson första tre målen

Därefter kom målen på rullande band. Inte långt efter ledningsmålet fick Sverige ytterligare en straff och Karlsson klev fram till straffpunkten ännu en gång och satte 2-0. Men Jesper Karlsson var inte klar där. Bara tre minuter senare kunde han få in sitt hattrick och tog Sverige till en 3-0-ledning, som också blev pausresultatet.

ANNONS

– Det kändes riktigt bra i kväll. Det var länge sedan jag gjorde ett äkta hattrick, det är en jätteskön känsla, sade Jesper Karlsson efter matchen.

Efter paus gick det undan och Armenien hade ingenting att sätta emot Sveriges U21-landslag. Totalt fick Sverige in hela sju mål i den andra halvleken. Sverige höll nollan och vann tvåsiffrigt med 10-0.

– De var duktiga i första halvlek där, men vi fick hål på dem. Sedan gick det utför för dem i andra halvlek.

”Varje match är en final”

Nu är känslan bra inför fortsatt spel med U21-landslaget.

– Hela den här samlingen tycker jag att vi har varit skarpa, det är bara positivt. Nu har vi Armenien igen och sedan Italien och det är bara vinster som gäller. Varje match är en final för oss nu, vi måste vinna.

Blir det fler hattricks av dig i landslaget framöver?

– Jag vet inte, bara vi vinner så är jag glad. Sedan om jag bidrar så är det fantastiskt, sade Jesper Karlsson.

ANNONS