Hungern fanns i motståndarlaget

Hot kan vara bra och dåligt. Nedflyttningshot avgjorde Valinges match.

ANNONS
|

Fotboll: div 1 mellersta dam

Onsala var laget som behövde poäng och i en till synes jämn match var det lagets desperation som avgjorde. Onsala var lite hungrigare och lite vassare i alla lägen men Valinges tränare Tobias Ekdal var ändå väldigt nöjd med sitt lags insats trots 0-1 (0-0)

På grund av ett överhängande nedflyttningshot var Onsalaspelarna hetare under hela matchen, det var viktiga poäng som stod på spel. Valinge fick ingen vila mot ett lag som sprang, tryckte på och krigade hela vägen.

– Vi fick jobba mycket hemåt, de var lite hungrigare och hade mer tryck på anfallet men vi bemästrade dem ändå väldigt bra, sa Tobias Ekdahl.

ANNONS

Matchens enda mål kom i femtionde minuten efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Onsalaspelaren Linneá Bjöörn kunde skjuta utifrån och det var 1-0.

Valinges målvakt Alexandra Olsson tyckte att det märktes att Onsala var på tårna idag.

– De var mycket bättre den här gången och jag hade mycket att göra. Framförallt hade de två kvicka spelare där framme men alla gjorde sitt bästa och det var en bra match, sa Alexandra, som även blev utsedd till matchens bästa spelare.

De sista trettio minuterna skiftade matchbilden och Valinge blev mer matchförande. Då hade de flera kontringsmöjligheter, bland annat ett farligt ribbskott, men Onsala lyckades hålla nollan.

– Onsala hade lyft enormt sedan vi mötte dem sist och har gjort en mycket bra höst mot de andra lagen. Vi ska bara fortsätta att jobba på, vi är inte dåliga idag och förlusten sänkte inte vårt självförtroende, sa Tobias.

ANNONS