Det blev ingen vecka som många av våra halländska proffs vill se tillbaka på. Men för Jesper Karlsson är det fortsatt succé.

|

Frankrike

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique – 4/0

Oj vad det går tungt för Niclas Eliassons franska gäng. Sedan hans ankomst har Nîmes inte tagit en enda poäng och släppt in tolv mål på fyra matcher. I helgen kom den värsta förlusten hittills när man föll hemma mot mittenlaget Angers med hela 1-5. Niclas Eliasson startade matchen men byttes ut mitt i den andra halvleken vid ställningen 0-3. Just det det tredje målet var omdiskuterat då assisterande domare flaggade för offside och hemmamålvakten slutade spela vid friläget som uppstod. Men efter VAR-kontroll blev det ändå mål. Liksom övriga laget fick Eliasson ett väldigt svalt betyg för sin insats, 3 av 10 i L´Equipe. Landslagsuppehållet kommer nog ganska lägligt för hela klubben med tanke på den senaste tidens insatser.

Italien

John Björkengren, Lecce – 3/0

Som HN kunde berätta i förra veckan så har John Björkengren testat positivt för covid-19. Mittfältaren sitter i karantän fram till och med onsdag den här veckan. Därmed missade han helgens match mot Virtus Entella som blev rena rama succén för Lecce. Bortalaget vann med hela 5-1 och ligger fyra i tabellen.

Sara Nilsson, Florentia San Gimignano – 4/0

Efter ett längre uppehåll, delvis på grund av landslagsspel, var det åter dags för spel i damernas Serie A för Sara Nilssons Florentia San Gimignano. Deromebördiga Nilsson fick chansen från start för tredje matchen i rad, men det blev bara en halvleks spel. Hon och en lagkamrat byttes ut i paus vid underläge 0-1, om det sedan var det som gjorde att Florentia vände matchen, det vet vi inte. Men det blev seger med 2-1 för Nilssons gäng som ligger i mitten av tabellen med nio poäng på sju matcher.

Nederländerna

Rami Hajal, SC Heerenveen – 7/0

I helgens svenskmöte var det Jesper Karlssons AZ Alkmaar som gick segrande ur striden. Men även Rami Hajal fick speltid för Heerenven när han ersatt tidigare IFK Göteborg-anfallaren Benjamin Nygren med drygt 20 minuter kvar att spela. I slutminuterna hade också Hajal ett gyllene läge att göra sitt första mål för säsongen när hans skott från nära håll täcktes av en försvarare precis framför målet. Hajal väntar dock på den första chansen från start för säsongen.

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar – 8/4

Desto roligare hade Jesper Karlsson det i svenskmötet i Heerenveen. Anfallaren slog till med sitt fjärde mål för säsongen när han placerade in bollen mellan en försvarares ben och in vid den främre stolpen. Målet betydde 3-0 och Karlsson var även inblandad i matchens andra mål där hans förarbete resulterade i en så kallad ”hockeyassist”. Karlsson byttes ut med kvarten kvar.

Jesper Karlsson spelade också i torsdagens Europa League-match mot Real Sociedad. Där blev det dock förlust för AZ med 0-1 och Karlsson byttes ut med halvtimmen kvar.

Norge

Alexander Johansson, Sandnes Ulf (utlånad från Varbergs Bois) – 4/0

Alexander Johansson har det fortsatt svårt i Norge sedan ankomsten. I helgens match, där Sandnes Ulf spelade 1-1 mot Kongsvinger, fick han stanna kvar på bänken under alla 90 minuter. Laget har fortsatt en svag form och har bara vunnit en av sina elva senaste matcher varav ingen sedan Johansson anlände. Det är dock inget landslagsuppehåll i norska Obosligan utan till helgen spelar Sandnes Ulf hemma mot tabelltrean Sogndal.

Fotnot: Siffrorna bakom namnen markerar antalet spelade tävlingsmatcher (liga/cup) och antalet tävlingsmål. Proffskollen uppdateras varje måndag.