Här är veckans ”Proffskollen”.

|
Bild: ICON SPORT

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique - 20/4

Eliasson fick inleda onsdagens ligamöte med Nice på bänken. Med 20 minuter kvar fick han hoppa in vid ställning 1-1, men 25-åringen gick lott- och poänglös från matchen. Alexis Claude Maurice avgjorde matchen till Nices glädje i den 75:e minuten. Nîmes ligger på negativ kvalplats i Ligue 1.
Bild: CARL SANDIN

John Björkengren, Lecce - 15/1

Fick haltande speltid i höstas, men nu verkar Lecces mittfältsförvärv ha etablerat sig i elvan. I tisdagens ligamatch mot Virtus Entella (0-0) spelade han 81 minuter innan han blev utbytt. I helgens 4-0-seger mot Reggiana fick han åter förtroende och var på planen i 77 minuter innan han plockades av. Hans insats gick inte den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport obemärkt förbi, som gav honom 7/10 i betyg. Lecce ligger på femte plats i Serie B.

Sara Nilsson, Florentia - 11/2

25-åringen var utanför elvan i helgens ligamatch mot bottenlaget San Marino Academy, men hoppade in redan i halvtid. Matchen i sig var nog ingen sprudlande tillställning. Den slutade 0-0 och Florentia parkerar på femte plats i Serie A Femminile.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Erion Sadiku, Genoa - 6/0

Bild: DAVID ASSERFORS

Johannes Vall, Valur - 1/0

Han har ju flyttat till Island nu, Johannes Vall. När Valur tog emot HK i ligacupen var ytterbacken bänkad. Matchen då? Valur ledde med 2-0, men tappade till 2-2. Trots det leder Valls gäng sin grupp med en poäng ner till KA.
Bild: FPh/Mustafa Gumussu

Rami Hajal, Heerenveen - 19/0

Något inhopp här, lite mer speltid där. Det är så det ser ut för Rami Hajal. Mittfältaren hoppade in med åtta minuter kvar när Heerenveen brakade ur cupen mot Ajax i onsdags. En blytung förlust, men laget repade mod. I helgen slog Heerenveen Ado Den Haag med 3-0 och en inhoppare noterades för en assist? Rami Hajal - hans första poäng någonsin i Eredivisie. Heerenveen ligger för närvarande på nionde plats i ligan.
Bild: THOMAS BAKKER

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar - 30/9

Jesper Karlsson fortsätter flyga i AZ Alkmaar. Den offensive pjäsen svarade nyligen för ett klassmål mot VVV-venlo. I toppmötet med Vitesse nätade han igen efter en fin lobbpassning från kaptenen Teun Koopmeiners. Men målet var nog en klen tröst. AZ förlorade matchen och är kvar på tredje plats. Utöver matcherna hamnade även Karlsson i strålkastarljuset efter ett mål på en träning. Det kan du se längst ner i artikeln.

Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden - 7/2

Nej, mötet med Bayern München II (andralaget) gick inte som önskat. SV Wehen Wiesbaden föll med 2-0 och den reslige anfallaren byttes ut i den 69:e minuten. SVWW ligger nu på femte plats i 3. Liga, tio poäng bakom serieledande Dynamo Dresden.

Fotnot: Siffrorna bakom namnen markerar antalet spelade tävlingsmatcher (liga/cup) och antalet tävlingsmål. Proffskollen uppdateras varje vecka.