John Björkengren och Lecce får spela kvar i Serie B.
John Björkengren och Lecce får spela kvar i Serie B. Bild: MICHAEL ERICHSEN

John Björkengrens Lecce missar Serie A

En straffmiss i 80:e minuten blev kostsam. John Björkengrens Lecce missar Serie A efter play off-förlust mot Venezia.

|

Lecce var nära att knipa en direktplats till Serie A, men efter en svag avslutning av seriespelet slutade laget på tredje plats.

Hoppet var dock inte kört. John Björkengren och hans lagkamrater fick istället spela spela play off om en plats i den italienska fotbollens finrum.

I semifinalen väntade Venezia. Över två matcher blev det en för svår nöt att knäcka.

Venedig-laget vann match ett med 1–0. Inte omöjligt att hämta upp.

Men uppförsbacken blev ännu brantare i returmötet på Stadio Via del Mare, Lecce. Venezia tog ledningen precis före paus.

Lecce kom dock närmare och gjorde 1–1 halvvägs in i den andra halvleken. Stefano Pettinari hittade rätt och det fanns ju tid kvar att spela på.

Och sedan kom chansen för Lecce. Med tio minuter kvar fick hemmalaget straff.

Marco Mancuso stegade upp och skulle bara skicka den i nät. Men han sumpade möjligheten och allt sket sig för Lecce. Ett mål där hade räckt för förlängning, så blev det inte.

Venezia vann dubbelmötet med 2–1 och är i play off-final. Där väntar vinnaren i mötet mellan Cittadella och Monza. Cittadella vann den första matchen med 3–0. För Lecce, och John Björkengren som blev kvar på bänken i match två, är säsongen över.