Nittorp segrade mot UIFK på hemmaplan

Nittorp vann torsdagens match hemma mot UIFK i division 1 mellersta Götaland dam i fotboll. I halvtid ledde laget med 5–2, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 6–2.

ANNONS
|
Ulricehamns IFK
2

– Vi var det klart bättre laget, satte bra press och fyllde på väldigt bra framåt. Det var nyckeln till vår vinst idag, en seger som var helt motiverad då vi startade i ett högt tempo och skapade chans på chans. En härlig derby vinst som kunde varit ett par mål större ändå, kommenterade Nittorps tränare Reinhold Söderlind.

UIFK:s tränare Krister Karlsson om matchen:

– Vi blev straffade hårt från start. 0-2-underläge redan efter fem minuter och vi kom absolut inte upp i standard idag. Vi vann alldeles för få närkamper och även om 2-6 kanske inte speglar matchen helt så vann Nittorp välförtjänt. Bara att ta nya tag till nästa match för oss.

ANNONS

Klara Lindberg och Alma Öberg gjorde två mål var för Nittorp. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Josefine Axengren och Hanna Johansson, målen för UIFK gjordes av Johanna Nilsson och Maja Udd.

UIFK har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Nittorp har sju poäng.

Söndag 30 augusti 15.00 spelar Nittorp borta mot Husqvarna. UIFK möter Bergdalen hemma på Lassalyckan lördag 29 augusti 14.00.

ANNONS