Grégoire Amiot hoppas få chansen när Falkenbergs FF möter IFK Göteborg.
Grégoire Amiot hoppas få chansen när Falkenbergs FF möter IFK Göteborg. Bild: Henric Holmberg

Lyxproblem för Hasse Eklund när FFF möter IFK Göteborg

Ödesmatch hemma mot IFK Göteborg. Då passar det bra att Hasse Eklund har angenäma problem när han ska ta ut sin elva.
– Detta är en av de svåraste laguttagningarna jag har haft, säger FFF-tränaren.

ANNONS
|

Hösten är här - med besked. Det var känslan på lördagsförmiddagen när Falkenbergs FF genomförde sin sista träning inför hemmamatchen mot IFK Göteborg. Falcon Alkoholfri Arena bjöd på kyla, blåst och stundtals regn. Men träningen såg bra ut, enligt Hasse Eklund.

– Det var bra humör och engagemang på grabbarna. Vi har haft lite uppehåll och det märks att det är många som vill starta i morgon, säger FFF-tränaren.

Marcus Mathisen kommer att vila då han inte är helt redo för spel igen efter bristningen i baksida lår som han drog på sig i bortamatchen mot Malmö. Utöver det är Melker Nilsson sjuk, men annars saknas ”bara” långtidsskadade Tim Erlandsson och Kwame Kizito.

ANNONS

– Özen och ”Tibbe” (Tibor Brink Joza) spelade U21-match mot Halmstad i veckan och är på väg tillbaka. Vi har en stor trupp och väldigt många spelare tillgängliga, så detta blir en av mina svåraste laguttagningar, säger Hasse Eklund.

Krisande IFK Göteborg ligger tre placeringar och fyra poäng före tabelljumbon FFF inför avspark. Blåvitt har precis fått in Roland Nilsson som ny tränare efter Poya Asbaghi och detta blir VM 1994-hjältens första match som tränare för IFK Göteborg.

– Jag tror det blir lite rakare spel, mer traditionellt svenskt 4-4-2 från IFK nu. De fick en rejäl örfil mot Hammarby (0-4) och kommer säkert in med mycket vilja till den här matchen. Där gäller det att vi står upp i duellspelet, säger Eklund.

Fransmannen Grégoire Amiot, 25, är en av två försvarare som FFF plockat in i sommar (den andre är Axel Norén, 21, från Gefle). Amiot har bara positivt att säga om sin första tid i Sverige.

– Mitt intryck är väldigt bra hittills. Alla har välkomnat mig hit och staden är väldigt fin också. Jag är glad att vara här och nu handlar det bara om att vinna matcher för att göra det perfekt.

Han kommer i bra fysisk form till Falkenberg.

ANNONS

– Jag har haft sex veckors försäsong i Holland (i klubben Fortuna Sittard) och känner mig fysiskt redo. Mina lagkamrater pratar hela tiden med mig och vi kommunicerar mycket.

Språket är än så länge något av en barriär men han jobbar på att komma in i det så snabbt som möjligt.

– Just nu är det lite svårt. Jag kan bara några av grunderna som ”hur mår du?” och ”jag heter Grégoire”. Men jag kommer börja med svensklektioner snart. Det är viktigt att visa respekt mot landet man bor i genom att prata språket.

Den givna frågan är förstås om han går rakt in i startelvan till matchen mot IFK Göteborg.

– Jag vet inte än. Vi får se på laguppställningen i morgon. Men jag hoppas att tränaren ger mig självförtroendet att spela.

ANNONS