”Mitt fokus ligger på Bois”

”Tråkiga Varberg”. Så beskrevs Bois av Christian Järdler, tränare i IFK Värnamo, inför seriestart. – Mitt fokus ligger på Bois. Vad motståndartränaren tycker och tänker är jag inte så noga med, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Christian Järdlers uttalanden i Värnamo Nyheter rinner alltså av Bois-tränaren som säger att det inte ger extra tändvätska.

– Nej, det vet jag inte. Det är svårt att svara på. Jag försöker förbereda laget för en maximal insats, och lyckas vi med det kommer Värnamo få det svårt.

Smålänningarna rivstartade med 9-2 och sex poäng på de två första omgångarna. Men sen har de blivit mänskligare. Nu har de lånat hem Gentrit Citaku från IFK Norrköping.

– De har skapat jättemycket målchanser och har en bra offensiv.

Det är strax över tio mil till Finnvedsvallen. Men glöm allt vad derby heter.

ANNONS

– Det sparar vi till Falkenbergs-matchen, menar Wålemark.

Det är ändå startskottet på en matchtät vecka.

– Det är tre matcher som väntar och vi har gjort allt för att få spelarna pigga och alerta. Vi vet att det blir tufft närmaste tiden, och alla spelare kommer behövas. Jag hoppas att de som får chansen tar den.

Hur är statusen med Gabriel Altemark Vanneryrs ljumskar?

– Vi har en sista träning på lördag, så vi får hoppas att han är redo för spel. (Oliver) Silverholts fot blir bättre och bättre, men det är någon dag för tidigt innan vi vet till 100 procent.

ANNONS