Niclas Eliasson, John Björkengren och Gustaf Nilsson målskyttar - här är veckans proffskollen

Det har varit e lyckosam vecka för John Björkengren, Niclas Eliasson och Gustaf Nilsson.
Här är veckans ”Proffskollen”.

|
Bild: SCOOP DYGA

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique - 17/4

Niclas Eliasson är het. I den förra ligaomgången mot Monaco, 3-4-förlust, svarade han för ett läckert frisparksmål. I onsdagens cupförlust mot Nice byttes han ut poänglös efter 85 minuter, men falkenbergaren repade mod till helgens ligamöte Dijon. Eliasson rakade in 2-0 i slutminuterna och det blev matchens sista mål. I och med det lämnade även Nîmes jumboplats i Ligue 1. Laget ligger nu näst sist.
Bild: CARL SANDIN

John Björkengren, Lecce - 11/1

Äntligen för John Björkengren. Mittfältaren gjorde sitt första Lecce-mål i onsdagens ligamöte med Brescia. ”Det är väldigt roligt. Jag har fått börja spela lite mer nu och fick även göra mitt första mål. Det är bra för självförtroendet och något att bygga vidare på”, sa han till Fotbollskanalen efter matchen. Dessvärre var inte resultatet lika glädjande. Laget tappade 2-0-ledning till kryss. Men i helgens omgång mot Cremonese kunde 22-åringen jubla. Då blev det seger med 2-1 och han spelade nästintill hela matchen. Lecce ligger på åttondeplats i Serie B.

Sara Nilsson, Florentia - 13/2

Nilsson svarade för dubbla mål och blev hjälte senast mot Hellas Verona. Lika munter var inte cupreturen mot Roma i söndags. Florentia föll med 6-1 och 10-1 totalt. Nilsson spelade 62 minuter mot huvudstadslaget.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Erion Sadiku, Genoa - 3/0

Genoas U19-lag, som Sadiku tillhör, spelade två matcher den gångna veckan. I onsdagens möte med Juventus blev det 2-2 och mittfältaren spelade 90 minuter. Efter matchen gav lagkamraten Michele Besaggio
följande kommentar om Sadiku: ”Erion måste bara lära sig italienska, det finns vissa bekymmer med språket. Men han har redan visat sina kvaliteter”, sa Besaggio enligt buoncalcioatutti.it.
I lördags vann Genoa, trots spel med en man mindre sista kvarten, med 3-2 mot Cagliari. I den matchen byttes Sadiku ut på tilläggstid.
Bild: FPh/Mustafa Gumussu

Rami Hajal, Heerenveen - 17/0

Efter att ha varit bänkad senast mot Vitesse fick Rami Hajal speltid i helgen. Mittfältaren hoppade in med dryga 20 minuter kvar mot Jesper Karlssons AZ Alkmaar. Matchen då? Jo, den vann AZ med 3-1. Heerenveen är tabellnia i Eredivisie.
Bild: TOON DOMPELING

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar - 27/7

Karlsson startade och spelade 80 minuter i mötet med Rami Hajals Heerenveen. Matchen slutade i 3-1-seger. AZ ligger på tredje plats i Eredivisie.

Gustaf Nilsson, SV Wehen Wiesbaden - 4/2

Gustaf Nilsson verkar ha hittat rätt. Anfallaren gjorde sitt första mål när SV Wehen Wiesbaden slog Türkgücü München förra helgen. Det följde han upp med att i lördags bli matchhjälte mot Waldhof Mannheim. Den reslige anfallaren avgjorde med sitt 1-0-mål i den 89:e minuten. SVWW är nu femma i 3. Liga, tyska tredjeligan och Nilsson har fått en strålande start i sin nya klubb.

Fotnot: Siffrorna bakom namnen markerar antalet spelade tävlingsmatcher (liga/cup) och antalet tävlingsmål. Proffskollen uppdateras varje vecka.