Proffskollen: Så har det gått för hallänningarna i Europa efter uppehållet

I Proffskollen följer vi proffsen från Halland som spelar i de europeiska ligorna. Den gångna veckan har det inte varit många hallänningar ute på Europas fotbollsplaner.

ANNONS
|

Frankrike

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique – 4/0

I helgen startade seriespelet i Ligue 1 igen efter landslagsuppehåll. Laget mötte Reims (plats 17 i tabellen) och vann med 1-0. Niclas Eliasson fick dock sitta på bänken. Laget ligger nu på en femtonde plats i Ligue 1-tabellen.

Italien

John Björkengren, Lecce – 3/0

Livet i Italien har väl inte riktigt gått som Björkengren hade tänkt sig. Kort efter flytten testade han positivt för coronaviruset och har därför missat Lecces tre senaste matcher. Det har inte gått någon nöd på Lecce dock, som har en vinstsvit på tre raka. Efter åtta spelade matcher ligger laget på en andraplats i Serie B.

ANNONS

Läs mer: John Björkengren har testats positivt för coronaviruset

Sara Nilsson, Florentia San Gimignano – 4/0

Senaste matchen för Nilssons gäng i Florentia San Gimignano i Serie A femminile spelades den 14 november. Laget mötte då tabelltoppen Juventus (som för övrigt har vunnit åtta av åtta matcher). När Sofia Cantore blev utbytt i den 77:e minuten fick Derometjejen hoppa in. Florentia förlorade matchen med 1-2.

Nederländerna

Rami Hajal, SC Heerenveen – 6/0

Heerenveen har bara spelat en match sedan landslagsuppehållet och i den (helgens möte med Waalwijk) satt den förre FFF-spelaren på bänken.

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar – 9/4

I söndagens match mot FC Emmen var Jesper Karlsson med och startade matchen. Det blev dock inga mål för Karlsson och i den 65:e minuten blev han utbytt och ersatt av Myron Boadu. Den 18 november spelade han även den tunga U21-matchen mot Italien, där Sverige förlorade med 1-4 och därmed missar U21-EM nästa sommar. För Sveriges enda mål stod just Jesper Karlsson.

Läs mer: Sverige föll mot Italien – missade U21-EM

Norge

Alexander Johansson, Sandnes Ulf (utlånad från Varbergs Bois) – 7/0

I början av oktober lånades Alexander Johansson ut från Varbergs Bois till norska andraligans Sandnes Ulf. I helgens match mot Oygarden var anfallaren med i truppens startelva och var fick jobba på i 90 minuter. Det blev dock inga mål från Bois-lånet och Sandnes förlorade matchen med 1-2. Matcherna dessförinnan, mot Stjordals Blink och Sogndal, fick Alexander Johansson spela i 45 respektive i 23 minuter. Inte heller där gjorde han några mål, men Sandnes fick två segrar med sig (2-1, 4-1).

ANNONS

Läs mer: Alexander Johansson om första tiden i Norge

Fotnot: Siffrorna bakom namnen markerar antalet spelade tävlingsmatcher (liga/cup) och antalet tävlingsmål. Proffskollen uppdateras varje måndag.

ANNONS