Så firade HBK sin återkomst till allsvenskan

HBK tillbaka i Allsvenskan igen. Då var det dans på borden och klackarna i taket på Hotel Scandic. Eller...? – Njae, det är nog många som är lyckliga, men rätt så tomma just nu efter den här urladdningen, ler HBK-ordföranden Tony Karlsson.

ANNONS
|

Han och klubben hade många skäl att fira den snabba allsvenska comebacken.

Ungefär 10–12 miljoner skäl. Upptill den allsvenska statusen.

För så mycket tillskott i kassan är skillnaden mellan Allsvenskan och Superettan.

– Ja, det handlar minst om tio miljoner kronor i utökade tv- och spelpengar. Och för första gången på många år behöver vi inte spara oss in i en säsong. Så utan att för den skull ta på oss spenderbyxorna kan vi nu göra kloka satsningar, medger han mitt i en sked Tiramisu, samtidigt som han tittar på mobilen.

– Just nu har jag 97 olästa sms och då har jag ändå svarat på många, säger han och nämner förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson, Stefan Lundin, kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf, Sofia Arvidsson och Jörgen Persson bland gratulanterna.

ANNONS

Måndag morgon skahan och klubbchefen Susanne Nilsson till Stockholm för möte med Sef och besök på Fotbollsgalan.

– Vi visste att det antingen skulle bli en jobbig eller rolig resa. Nu blir den väldigt, väldigt rolig, konstaterar han.

Vid samma bord satt också tränaren Janne Jönsson som i fjol fick vara med om besvikelsen att under sitt första år som HBK-tränare ramla ner, men som nu fick sin revansch.

– Det är nästan så att det inte har sjunka in ordentligt ännu. För mig har det varit en årsresa med mycket jobb där färre personer ska göra mer. Vi har haft en smal och ung trupp och det sistnämnda gör jag mig. Men inte att den varit så smal, vilket till slut gör att vi inte når de två översta platserna i Superettan.

Under våren vann HBK många matcher med uddamålet, men mycket tack vare individuella prestationer.

Under hösten blevspelet bättre men...

– Då vann vi inte längre matcherna och även om jag gillar fin fotboll så lever jag på resultat och att vinna fotbollsmatcher. Och det är det som vi till slut, i kvalet, lyckades att få ihop. Att spela enklare, mer direkt och våga och samtidigt kunna avgöra.

ANNONS

Det var också det som Janne sa i sitt tal till spelarna under middagen.

– Ja, det är små marginaler. Men även om vi hade förlorat med 0–1 och tvingats fortsätta i Superettan hade jag berömt killarna för de här matcherna när de har varit bäst när det gällde. Vi har inte haft marginalerna med oss under hösten, men till slut fick vi betalt, även om det dröjde...

ANNONS