Sänkta av nykomlingarna

Det blev ingen lyckad seriepremiär för Vinberg. Lagets anfallslust liksom det fina vårvädret var som bortblåst och nykomlingarna Hittarp kunde vända hemåt med en seger i bagaget. Matchen slutade 1-3.

ANNONS
|

För varje år har Vinbergs IF förflyttat sig uppåt i tabellen. I fjol var de uppe och nosade på en kvalplats, men matchen mot Eskilsminne slutade med förlust och laget fick nöja sig med en fjärdeplats. Säsongsstarten förra året var stark, Vinberg kammade hem åtta segrar av nio inledande matcher. Men Falkenbergslaget fick sedan en tuff höst. Om de får samma rivstart i år igen återstår att se i kommande matcher. För skånska Hittarp däremot, var seriepremiären på Vinåvallen den första matchen i division 2 på 30 år för klubben.

Bortalaget visade sig vara mer än redo att kliva upp. Bara minuter efter matchstart var de nära på att ta ledningen i matchen. Ytterligare fem minuter senare gjorde de det också. Men kvitteringen för Vinberg kom inte långt senare. Då i form av ett straffmål signerat av Simon Andersson. Den 23-årigaanfallaren fortsatte sedan att ta för sig under resten av matchen och sprang till synes mest av alla påplanen.

ANNONS

– Vi var inte riktigt med från start och de fick matchen dit de ville, sa Simon Andersson.

I övrigt var det inte mycket som stämde för Vinberg, koncentrationen fanns inte där, vilket ledde till att Hittarp kunde ta över ledningen på nytt i den 26:e minuten.

Enorm besvikelse

I andra halvlek vaknade Vinberg och hittade tillbaka till spelet som jämnades ut betydligt. Men när 1–3 målet kom i den 76:e minuten, lyckades inte hemmalaget ta sig upp igen.

– Jag tycker att vi kom ut i andra halvlek som ett helt annat lag och satte press på dem. Vi hade en hel del lägen och skapade mycket. Även om det inte räckte så är det bättre att vi åtminstone skapar än att vi inte gör det alls, sa Simon Andersson.

Försäsongen har gåttlite upp och ner för er. Hur känns det nu med en förlust i premiären?

– Nytt spelsystem, nya tränare och mer än halva laget består av nykomlingar. Det tar tid att få allt att sitta och det märktes i vissa situationer i dag. Jag är övertygad om att det kommer bli bättre match för match, men vi måste ge varandra tid, sa Simon Andersson.

Vinbergs tränare Michael Svensson var besviken över att förlora på hemmaplan i premiären.

ANNONS

– Visst är det tungt, nykomlingarna gjorde det svårt för oss. De fick till ytor som de skapade chanser på. De lägen vi själva fick slarvades bort, sa han och fortsatte:

– Vi behöver komma upp i nivå i den kvalitén vi möter och hota mer när vi väl får möjlighet.

Vinbergs IF

Startelva: Anton Andersson (MV), Endrit Ibishi, Johan Mårtensson, Arbër Robeli, Jesper Pettersson, Malkolm Karlsson, Medion Kabashi, Simon Andersson, Robin Östman, Filip Sibelius, Robin Thomasson.

ANNONS