Jesper Karlsson blev målskytt mot Italien, men det räckte inte för avancemang.
Jesper Karlsson blev målskytt mot Italien, men det räckte inte för avancemang. Bild: MATHIAS BERGELD

Sverige föll mot Italien – missade U21-EM

Sverige behövde vinna mot Italien för att ta sig till U21-EM nästa sommar. Då blev det storförlust med 4–1.
– Det är inte roligt, säger falkenbergaren Jesper Karlsson.

ANNONS
|

Hoppet om att nå U21-EM nästa år levde för Sverige ända in i det sista. Men då krävdes seger mot Italien. Ett Italien som U21-landslaget besegrade med 3–0 på hemmaplan.

Nu var det ombytta roller.

Halvvägs in i andra halvlek tog Hemmalaget i Pisa ledningen efter ett klassmål av Youssef Maleh. Tidigt i andra halvlek utökade Giacomo Raspadori till 2–0.

Uppförsbacken var brant. Men AZ Alkmaar-spelaren Jesper Karlsson gav Sverige hopp. 22-åringen reducerade i den 50:e minuten.

– Jag hade precis klivit över på högerkanten och sedan fick jag bollen. Det var bara att avlossa och det kändes som att vi fick lite hopp. Men sedan dödar de det ganska snabbt, säger den tidigare Falkenbergs FF- och Elfsborg-spelaren.

ANNONS

Lågan släcktes lika fort som den tändes. Raspadori nätade ytterligare en gång och därefter satte Gianluca Scamacca spiken i kistan. 4–1 och den svenska EM-drömmen var borta.

– Det är inte roligt. Man har väntat i nio dagar på det här och sedan blir det så här. Det är inget roligt alls, säger Karlsson.

Han fortsätter:

– Det är ett bra lag vi möter. Men det är tillfälligheter som avgör och vi slarvar. Vi bjuder in dem i matchen. Det är bara surt.

Efter storförlusten var det dyster stämning i omklädningsrummet.

– Det är så klart ledsna miner. Alla hade samma dröm, att gå vidare till EM. Det är deppigt.

Sveriges samling har varit stökig. Mötet med Armenien förra veckan ställdes in och är ett disciplinärt ärende för Uefa. Högst troligt kommer Sverige att tilldömas seger med 3–0. Dessutom fick U21-landslaget fått kalla in ersättare efter att flera spelare testat positivt för covid-19.

– Man har varit orolig och haft fokus på lite fel saker, om man ska vara ärlig. Jag tycker att man har försökt göra det bästa av det. Men helt lätt har det inte varit. Fyra spelare har fått corona och då blir man så klart orolig. Det är svårt att fokusera. Sedan blev den ena matchen inställd. Det har varit många konstiga saker den här samlingen.

ANNONS

Har det märkts av i gruppen?

– Ja, lite grand. Men jag tycker ändå att vi har försökt göra det bästa av det, avslutar Karlsson.

ANNONS