Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

U21-landslagets match inställd

Jesper Karlsson och U21-landslaget skulle möta Armenien i EM-kvalet. Men nu är matchen inställd, meddelar Svenska Fotbollförbundet.

ANNONS
|

På fredag var tanken att Sveriges U21-landslag, som falkenbergaren Jesper Karlsson är uttagen i, skulle möta Armenien i EM-kvalet. Matchen skulle ha spelats i Larnaca, Cypern.

Men mötet blir inte av. Svenska Fotbollförbundet meddelar att matchen ställs in. Motståndarlaget ska inte ha haft möjlighet att komplettera truppen efter flera coronafall samt att konflikten i Nagorno-Karabach ligger som ett orosmoln över landslaget.

– I den bästa av världar önskar man att matcher ska avgöras på fotbollsplanen, men i dessa speciella tider får vi vara redo för allt och agera efter det. Vi har den största respekt för att armenierna befinner sig i en väldigt svår situation där de inte bara har covid-19 att hantera utan också oroligheterna i Nagorno-Karabach, som ju är orsaken till att matchen skulle spelas på Cypern, säger tillförordnade förbundskaptenen Claes Eriksson i en kommentar på SvFF:s hemsida.

ANNONS

Vad som händer nu är inte beslutat. Det är ett disciplinärt ärende för Uefa. Förbundet skriver att U21-landslaget ”i normalfallet” tilldöms en 3–0-vinst, det vill säga en skrivbordsseger.

– I det här läget har jag svårt att se det kommer bli match vid något annat tillfälle längre fram, men vi får helt enkelt vänta och se vad det exakta beskedet blir till slut. Nu hann vi nås av det här beskedet före vår avresa så vi behöver i fall inte sätta oss på flyget och genomföra någon onödig resa, säger Eriksson.

När Sverige mötte Armenien tidigare i EM-kvalet blev det 10–0-seger. Även Armeniens match mot Island ställs in.

I stället för att Cypern reser nu U21-landslaget till Italien på måndag. Den avslutade gruppspelsmatchen mot Italien spelas i Pisa nästa onsdag.

Läs mer: Jesper Karlsson tangerade förre storspelarens rekord: ”Stort”

ANNONS