Från världsscenen till Sveriges bästa klubbchef

Hon kämpade och slet runt om i världen för att bli bäst. Nu är Karolina Bohlin bäst i Sverige men utanför banan.

ANNONS
|

Sätta bollar i rullning, bygga upp strategier och få med sig personalen på vägen mot nya mål.

Det är bara några av de saker som har lett till att övriga Golfsverige fått upp ögonen för den ledande kvinnan i Forsgårdens golfklubb, Karolina Bohlin.

- Jag sätter igång bollarna och det är härligt att se hur mitt målfokus smittar av sig, säger "årets klubbchef", utsedd av Golfadministratörernas förening.

Med en lång motivering som bland annat innehöll orden "...att genomföra allt detta är naturligtvis ingen one-woman-show, men i spetsen för den tilltalande utvecklingen står en klubbchef som både är en duktig doer men som får fler människor att dra åt samma håll."

ANNONS

- Jag är verkligen nöjd över att jag fått personalen att vilja vara med och utvecklas och gå framåt mot de mål vi har satt upp. Jag har satt igång bollarna och det har varit härligt att se hur mitt målfokus har smittat av sig på dem, säger Karolina Bohlin.

Hon har vuxit upp i Falkenberg och har en lång bakgrund inom golfen bakom sig. För Hallands Nyheters läsare är hon mest känd under sitt flicknamn, Karolina Andersson. Hon fostrades i Falkenbergs GK, därefter spelade hon 15 år i landslaget och tio år på damernas Europatour.

Dessutom har Karolina hunnit med att verka som tränare under tio år. För tre år sedan bytte hon bana och gick över till verksamhetsstyrning och ledning.

- Jag har dragit nytta av det strukturerade målarbetet man gör som idrottare och tagit in det i arbetslivet och nu har jag fått det finaste pris man kan få som klubbchef, säger hon.

Det finns 450 klubbar i Sverige och inte mindre än 150 kompetenta klubbchefer i Sverige var nominerade till detta pris.

- Jag är oerhört stolt och tacksam över att stå som vinnare av priset och får med detta om möjligt ännu mer energi att arbeta vidare med full fart framåt!

ANNONS

Trots att Karolina är en kvinnlig ledare inom en mansdominerad sport har hon aldrig stött på hinder eller fördomar i sitt arbete på grund av sitt kön.

- Jag har alltid verkat inom den här branschen och jag har blivit otroligt bra bemött längs hela vägen. Jag har kört på rak och enkel kommunikation och det har fungerat.

Några av de saker som hon är extra stolt över att ha tagit fram på klubben är deras golffritids, dit barn från en närliggande skola kommer en gång i veckan och får prova på golfaktiviteter med lek och olika övningsstationer. Ett av Karolinas mål har varit att klubben ska bli mer som ett helhetskoncept med gym, fys och kost vid sidan av golfträningen för medlemmarna.

Men trots många framgångsrika projekt finns det många bitar kvar att bygga på och idéer att lyfta fram.

- Jag vill att vi ska satsa ännu mer på ungdomar. Just nu håller vi på att skapa en äventyrsbana i skogen som är till för att locka nybörjare. Men barn och ungdomar kommer också de vuxna, säger Karolina Bohlin.

ANNONS