Bild: ROBERT BOMAN

Lagkaptenen kan få lämna mitt under sändningen

Ser ni en spelare försvinna mitt under HN:s livesändning på fredag kan det mycket väl vara Marcus Karlberg - som ska bli pappa.

ANNONS
|

Derome/Åskloster, som hittills förlorat tre matcher, kommer till Falkenbergs IP för att ta sig an formstarka Böljan Falkenberg som tagit sju av nio poäng. Man har en del spelare skadade, men vill inte avslöja vilka, allt för att mörka för Böljan.

– Men det finns ett frågetecken, säger D/Å:s tränare Jörgen Fridolf och fortsätter:

– Vår kapten väntar barn och hon har gått över tiden. Jag hoppas inte det händer något under morgondagen (läs fredag), men är det dags ja då får han ju sticka direkt.

Fridolf har av den anledningen kollat med motståndaren.

– I och med att man får ta in lite publik så har vi ställt frågan till Böljan om hans föräldrar får komma in, just för att om han skulle behöva komma iväg. Och visst, de sa att de skulle lösa två biljetter till bortasupportrarna.

ANNONS

För D/Å:s del gäller det att ta poäng nu i synnerhet när det är enkelserie - men laget har det tufft.

– I våras kände vi att vi hade en bred trupp, men vi har fem, sex ordinarie borta och det har tagit på oss. Nu får vi tillbaka Adam Sjöholm och även fast han inte tränat riktigt på tre, fyra veckor känner vi att vi är tvungna att köra in honom direkt, säger Jörgen Fridolf.

I hemmalaget saknas Julius Björkengren och Henrik Larsson som båda vilar den här veckan.

– Men jag har svårt att ta ut laget. Vi har 20 spelare som konkurrerar. Dessutom har vi fått in en nygammal spelare: Alexander Korenado (lillebror till Carl-Oskar). Han har gjort fyra mål på en och en halv match, så liksom sin bror vet han var målet finns, säger Böljans tränare Emil Oskarsson, som trots att de båda lagen inlett olika har respekt för Derome/Åskloster.

– De har haft en tuff start. Vi mötte dem för två år sen och då joggade de hem femman. Det är många bra lag i fyran i år, och tabelläget kan bero på vilka lag man har mött.

ANNONS