I hemmaderbyt vann HK Varberg med 26-22 mot Aranäs.
I hemmaderbyt vann HK Varberg med 26-22 mot Aranäs. Bild: Annika Karlbom

HK Varberg möter Aranäs i ett oerhört viktigt derby

Bottenstriden i Handbollsligan är ett getingbo av sällan skådat slag. Och nu har HK Varberg chansen att haka av sin halländska rival.
– Det skulle betyda mycket att vinna den här matchen, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Fem lag inom fyra poäng och sju lag inom sju poäng. Där har ni den gastkramning som Handbollsligans bottenstrid har utvecklats till.

Och under fredagen åker HK Varberg med sina tretton poäng till Kungsbacka för ett derby mot tabelljumbon Aranäs som ligger tre poäng bakom.

– Det kommer säkert bli en derbymatch som ser ut som vanligt. Det lag som fajtas mest och bäst brukar vinna till slut, säger Hasse Karlsson vars lag kommer från en förlust mot Lugi.

– Jag tycker att vi har ett bra anfallsspel under stora delar av den matchen, men vi måste släppa in färre mål. Man vinner sällan matcher när man släpper in över 30 mål och vi måste stå upp bättre och hjälpa våra målvakter.

ANNONS

Seriens bästa målskytt är avstängd

HK Varberg kommer också stärkta av vetskapen att Aranä viktigaste spelare missar matchen. Högersexan Rasmus Thorbjörnsson, som leder Handbollsligans skytteliga, är avstängd och missar derbyt.

– Absolut är den en fördel för oss. Sen har de andra kantspelare som kommer in och Aranäs är duktiga på att skapa ytor åt sina kantspelare. Vi lägger inte för mycket vikt på det utan på vad vi ska göra, säger Hasse Karlsson och utvecklar vad HKV måste se upp med:

– De är starka man mot man och försöker dra på sig två spelare för att hitta breda lägen. De har fått igång skyttet bättre och sen är det Philip Jonsson som vi måste hålla koll på, han spelar i princip non-stop.

HK Varberg har trots allt ett ganska gynnsamt utgångsläge i bottenstriden på så sätt att man har mycket i egna händer. Under de sista sju omgångarna möter man samtliga övriga fyra lag som ligger inom fyra poäng (Aranäs, Helsingborg, Önnered och Redbergslid). Det är med andra ord bäddat för en rafflande säsongsavslutning.

Läs mer: Talangen förlänger med HK Varberg

Läs mer: Morten Damgaard ber om ursäkt efter agerandet mot Lugi

ANNONS