Hasse Karlsson ser på matchen mot IFK Skövde med tillförsikt.
Hasse Karlsson ser på matchen mot IFK Skövde med tillförsikt. Bild: Krister Andersson

HK Varberg nederlagstippat mot IFK Skövde

HK Varberg skrällde senast mot Alingsås. Nu väntar ytterligare ett topplag – IFK Skövde.
– En kul och tuff utmaning, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Självförtroendet är starkt i HK Varberg. Anledningen? I den senaste omgången slog Hallandslaget Alingsås.

Nu ställs HKV mot IFK Skövde på bortaplan. Favoritskapet ligger på västgötarna.

– Det är en kul och tuff utmaning. Skövde är givetvis ett jättebra lag. Samtidigt har vi en positiv känsla efter segern senast. På Svenska Spel går det inte ens spela på Skövde. Så lågt odds är det på att de ska vinna, säger tränare Hasse Karlsson med ett skratt.

Den senaste tiden har framför allt en spelare stuckit ut i HK Varberg. Estländaren Karl Toom. Storskytten svarade för hela tolv mål mot Alingsås.

ANNONS

– Det är en jätteduktig spelare. Han fick väldigt hög utdelning mot Alingsås och vi kommer att att ha stor nytta av honom. Men han kommer att vara mer påpassad nu.

Karlsson fortsätter:

– Om han inte gör mål och vi vinner, så tror jag att han är glad för det. Men hans högsta nivå är bra och det är kul att han har tagit steg sedan han kom till Varberg.

Under säsongen har HKV haft tre målvakter i sin trupp: Calle Deliaune Aronius, Arturs Kugis och Victor Bergström. Den senaste tiden är det framför allt Aronius som har fått förtroendet mellan stolparna. Så hur resonerar Karlsson kring målvaktsfrågan?

– Jag och Staffan (Olsson, hjälptränare) tittar mycket på hur det ser ut på träning. Det är där grunden läggs. Sedan har Calle fått mest speltid och i de flesta matcher vi har vunnit har han visat en hög nivå.

Karlsson fortsätter:

– Det är alltid en kombination av försvarsspel och hur vi uppträder på planen. Men man ska inte förstora upp det där för mycket. Det är en målvaktsposition precis som att det är niometare som konkurrerar med varandra.

På skadelistan finns William Deliaune Aronius och Daniel Lindroos. Jonathan Lindberg testade nyligen positivt för coronaviruset och kommer inte till spel mot Skövde, men han är sannolikt tillbaka i träning nästa vecka.

ANNONS

Läs mer: Tolvmålsskytten efter skrällen mot Alingsås: ”Bästa känslan som finns”

Läs mer: ”Karl Toom är den bästa skytten som spelat i HKV”

ANNONS