HK Varberg och tränaren Hasse Karlsson tippades sist i Handbollsligan på upptaktsträffen.
HK Varbergs tränare Hasse Karlsson tippade att laget slutar tolva. Experterna däremot tror att laget slutar sist i Handbollsligan. Bild: MICHAEL ERICHSEN

HK Varberg tippas sist i Handbollsligan av experterna

Jumboplats och degradering. Det var experternas dom av HK Varberg under Handbollsligans upptaktsträff.

ANNONS
|

På grund av coronaviruset hölls den årliga upptaktsträffen digitalt. När turen var kommen till HK Varberg och tränaren Hasse Karlsson var han fullt medveten om de stora utmaningar som väntar laget denna säsongen i Handbollsligan.

– Det är en utmaning. Det är mycket erfarenhet som har försvunnit från förra året. Där har vi en bit kvar att jobba med. Vi har varit lite sämre försvarsmässigt, där har vi en bit kvar att jobba på, sa Hasse Karlsson.

Men fjolårets första säsong i svensk handbolls finrum har gett stor och nyttig erfarenhet.

– Förhoppningsvis har vi lärt oss mycket från förra året och alla utmaningar vi ställdes inför då. Vi kommer utvecklas under säsongen och spela en bra handboll. Det är framför allt vårt anfallsspel som vi tittat på.

ANNONS

HK Varberg har tagit in Staffan Olsson

Att handbollslegendaren Staffan Olsson har anslutit till klubben ser Hasse Karlsson som ett stort steg för HK Varberg.

– Det är jättespännande. Han haft två morgonträningar, något vi aldrig haft möjlighet till innan. Det är ett steg i rätt riktning för att föreningen ska utvecklas.

Även om tunga namn så som Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson försvunnit, ser Hasse Karlsson med spänning på flera av nyförvärven, bland annat Armi Pärt.

– Han var i Karlskrona förra året och hade en tuff höst, men under våren blommade han ut. Han har en spännande storlek att jobba med.

HK Varberg tippas sist i Handbollsligan

När Hasse Karlsson fick frågan om vad han tror att HK Varberg slutar i tabellen, tippade han tolva. Cmores experter Charlie Sjöstrand och Jennie Linnéll tippade HK Varberg sist.

– Vi hoppas att Aranäs, Guif, OV Helsingborg och Önnered är med där nere och slåss om de platserna, avslutade Hasse Karlsson.

Läs mer: Dags för William Deliaune Aronius att kliva fram i HK Varberg

ANNONS