Tidigare landskapsspelaren och förbundskaptenen Staffan Olsson ska hjälpa HK Varberg med elitutvecklingen.
Tidigare landskapsspelaren och förbundskaptenen Staffan Olsson ska hjälpa HK Varberg med elitutvecklingen. Bild: Josefine Bergqvist

Legendar ingår samarbete med HK Varberg

Nu står det klart att den tidigare landslagsspelaren och förbundskaptenen Staffan Olsson inleder ett samarbete med HK Varberg.

ANNONS
|

Samtalen har mer eller mindre pågått i ungefär en månads tid. Flera i klubben har varit involverade i processen. Till slut kom de fram till en gemensam lösning och Staffan Olsson, tidigare landslagsspelare och förbundskapten, välkomnas till klubben för ett samarbete.

– Det känns bra för både klubben och för honom, och även för övriga samarbetspartners. Vi är såklart väldigt stolta och det ska bli spännande, säger tränare Hans Karlsson.

Staffan Olsson är, med titlar som förbundskapten för landslaget och tränare i Paris SG, en av Sveriges största handbollsprofiler. Än så länge har han ingen officiell titel i Varbergsklubben, men kommer enligt Karlsson att jobba som individuell utvecklare eller elitutvecklare.

ANNONS

– Han kommer att jobba mycket med spelarnas individuella utveckling på elitsidan. Han kommer att vara på plats ett par dagar i veckan, men även digitalt för att jobba med laget och med mig. Det ökar våra möjligheter att utvecklas ännu mer, säger Hans Karlsson.

Det finns inga tidsbestämmelser för hur länge Staffan Olsson kommer att vara en del av HK Varbergs elitutveckling, men än så länge står det klart att samarbetet pågår till årsskiftet 20/21.

ANNONS