Morten Damgaard blir kvar två säsonger till i HK Varberg
Morten Damgaard blir kvar två säsonger till i HK Varberg Bild: KRISTER ANDERSSON

Morten Damgaard förlänger med HK Varberg

Trots degraderingen till Allsvenskan väljer danske mittnian Morten Damgaard att förlänga sitt kontrakt med HK Varberg.
– Jag hade andra ganska många erbjudanden runtom hela Europa, men Varberg kändes som det bästa för mig. Både på planen och utanför, säger Damgaard.

ANNONS
|

Morten Damgaard kom till HK Varberg inför debutsäsongen i Handbollsligan 2019. I början hade dansken det svårt med skador men under andra halvan fick han mer och mer speltid.

Under den senaste säsongen var Morten Damgaard given som spelmotor i HKV:s lagbygge och nu väljer han alltså att fortsätta i grön tröja.

– Jag trivs jättebra både på och utanför plan. Det är en fantastisk förening som jag vill fortsätta vara en del av, säger Damgaard i ett pressmeddelande.

Var det stora klubbar som jagade dig?

– Vilka det var vill jag inte gå in på, men det var stora klubbar. Det var i Danmark, Norge, Frankrike och andra Bundesliga (i Tyskland).

ANNONS

Vid sidan av handbollen har Damgaard eget bolag.

– Jag jobbar med fastigheter i Danmark, men kan sköta det härifrån. Nu finns planen att jobba med fastigheter även i Göteborg.

Sportsligt finns bara en målbild.

– Jag tycker om min roll i Varberg väldigt bra och jag får mycket förtroende. Vi kan etablera oss i ligan med Varberg och om tre, fyra år nå slutspel. Min plan är att vi ska gå direkt upp igen.

Tränare Hasse Karlsson är också nöjd med att dansken förlänger och det med två säsonger.

– Vi är verkligen glada att Morten väljer att stanna i HK Varberg, han är en viktig pusselbit med rätt attityd, säger Karlsson i pressmeddelandet.

Kent Carlsson, elitansvarig i HK Varberg, säger:

– Det vi kände är att det är viktigt för att bygga framtiden. Och Morten är en viktig pusselbit i det bygget. Det har inte varit så långa diskussioner utan trevliga samtal.

Enligt Carlsson är kontraktet inte sämre trots att laget har åkt ur en serie.

– Vi har en långsiktig plan som vi kommer presentera så småningom. Vi vill vara ett elitserielag på sikt och inte längst ner på gränsen. Därför jobbar vi nu med att få till lite längre avtal med kärntruppen.

ANNONS

Samtidigt står det klart att finske Oscar Kihlstedt väljer att bryta sitt kontrakt med HK Varberg. Kihlstedt har tidigare uppgett för HN att han hade den möjligheten i och med degraderingen och anledningen är familjeskäl då Kihlstedt ska bli pappa för andra gången.

– Vi har haft dialog med Oscar i en månad om vad han ville med sin framtid. Hans fokus var att vi skulle hänga kvar, därför har han inte funderat så mycket. Han hade 1+1 och möjlighet att säga upp om vi åkte ur. Hans tjej flyttade tillbaka till Finland för en månad sen. Sen nu när han har satt sig ner med familjen kände han att han behöver vara hos dem mer, säger Kent Carlsson.

Kommer han spela för någon klubb i Finland?

– Han har varit skadad på slutet i sin axel och det kanske blir operation, så jag vet inte riktigt.

Läs mer: Lagkaptenen lägger av efter alla skadeproblem

ANNONS