Staffan Olsson förlänger kontraktet med HK Varberg.
Staffan Olsson förlänger kontraktet med HK Varberg. Bild: Josefine Bergqvist

Staffan Olsson fortsätter samarbetet med HK Varberg

Det blir fortsatt pendling mellan Stockholm och Varberg för handbollslegendaren Staffan Olsson. Ett nytt kontrakt skrevs på tisdagen.

ANNONS
|

Med bara två dagar kvar på kontraktet blev det officiellt. Staffan Olsson förlänger samarbetet med HK Varberg.

– Vi har pratat om det under rätt lång tid och haft dialog under december hur vi vill att det ska vara. Vi hade kontrakt till 31 december, men har egentligen varit överens om att vi skulle fortsätta, säger Kent Carlsson, sportchef i HK Varberg.

Läs mer: Staffan Olssons samarbete med HK Varberg började som skämtsam vink

Det nya kontraktet är inte tidsbestämt, utan det blir lagets prestation som avgör.

– Staffan kommer att vara hos oss hela säsongen, under alla eventualiteter. Vi har pratat om vad som händer om vi åker ur, om vi ska kvala och kommit överens om att vi kör på hela säsongen.

ANNONS

Fortsätter som individuell elitutvecklare

Enligt Kent Carlsson har samarbetet fungerat bra och såväl Olsson, tränare Hasse Karlsson och truppen ska vara nöjda med den tidigare landslagsspelarens roll i HKV. Staffan Olsson kommer även fortsättningsvis fungera som individuell elitutvecklare, men när det blir möjligt ser klubben potential till att dra ännu mer nytta av Staffan.

– Vi vill egentligen använda Staffan till mer saker. Vi försöker vara långsiktiga, men nu i coronatider är det lite svårt att få ihop det.

Vad har Staffan Olsson bidragit med så här långt?

– Nummer ett är att Hasse har en samtalspartner. Att de kan resonera, komma fram till saker och lära sig. Att kunna diskutera vilken utveckling vi har på spelare. Men det är också bra för spelarna att få höra en annan röst.

I en tidigare intervju med HN berättade Staffan Olsson att även han har tagit lärdom av samarbetet och att han är nöjd med tiden i HKV så här långt.

– Jag lär mig oerhört mycket på det här. Just på att se hur individer reagerar, vad det beror på och försöka klura ut det. Det gäller att hitta rätt snören att dra i och hur de bäst blir mottagliga för det, sade han då.

ANNONS

Läs mer: Staffan Olsson ingår samarbete med HK Varberg

ANNONS