Staffan Sjöberg fick ta emot en check på 10 000 kronor av Magnus Wernersson.
Bild: Bild: Rotary

Staffan Sjöberg prisas för sina insatser i Falkenbergs IBK

”En hjärt- och lungmaskin”. Så beskrivs Staffan Sjöberg som fick ta emot ett stipendium på 10 000 kronor av Rotary.

ANNONS
|

I samband med dagens Rotarylunch på Falkenbergs Strandbad delades Rotarys Stellan Bengtsson-stipendium på 10 000 kronor ut till Staffan Sjöberg från Falkenbergs Innebandyklubb. Priset instiftades i Stellans namn av Falkenbergs tre Rotaryklubbar i samband med Rotarys 100-årsjubileum 2005 och delades i år ut för femtonde gången.

I reglerna för Stellan Bengtssons ungdomsledarstipendium står att priset ska delas ut till ”personer som på ideell basis under en längre tid agerat som ungdomsledare för ungdomars förenings-aktiviteter.” Stellan-kommittén hade i år flera bra nominerade namnförslag att välja mellan men beslöt ändå rätt snabbt att dela ut priset till Staffan Sjöberg som är en ungdoms- och föreningsledare med ett mycket starkt engagemang i Falkenbergs IBK.

ANNONS

Motivering till årets mottagare av Stellan-priset:

”Junior eller senior, nybörjare och mer avancerad, sekretariat och styrelse – alla funktioner är lika viktiga och idrotten förenar. För sitt stora engagemang, närvaro och nyskapande synsätt till idrotten och med målet att ta damlaget till allsvenskan tilldelas Staffan Sjöberg från Falkenbergs Innebandyklubb Stellan Bengtsson-priset 2020.”

Priset består av ett unikt Stellan Bengtsson-diplom samt ett stipendium på 10 000 kronor. Utdelare av priset var Stellan-kommitténs ordförande Magnus Wernersson som här kommenterar valet av pristagare:

- Medlemmar i föreningen beskriver Staffan som lite av en hjärt- och lungmaskin i den mycket aktiva och nyskapande Falkenbergs Innebandyklubb. Han tränar, leder och organiserar alla ungdomslag i föreningen och ordet ”eldsjäl” är ett bra beskrivande ord för Staffan som är en synnerligen god ambassadör för sin klubb. Staffan är med andra ord mycket väl värd att få Stellan Bengtsson-priset, kommenterar Magnus Wernersson juryns val 2020.

Tidigare Stellan-pristagare är Stefan Holman, Falkenbergs IK, Olle Åström, Falkenbergs VBK,

Ulf Andersson, Falkenbergs Roddklubb, Lotta Westman och Diana Johansson, IF Böljan,

Per-Inge Johansson, Falkenbergs Bordtennisklubb och Falkenbergs Innebandyklubb,

Anders Jensen, Falkenbergs FF, Jensine Andersson, Trimgymnastiken, Gunnar Kärrbrant, FVBK, Lars Egerstad, Falkenbergs IK, Cecilia Andersson och Ulrike Feldhusen, Falkenbergs Simklubb, Anne Persson, Hermanstorp Kör- och Ridklubb, Lina Andersson & Niklas Engholm, Vinbergs IF, och Roger Bengtsson, Orion.

ANNONS

ANNONS