Bonke Innocent firar med fansen efter Malmös 2–0-seger mot Häcken.
Bonke Innocent firar med fansen efter Malmös 2–0-seger mot Häcken.

Innocent hyllas efter Malmös seger

Bonke Innocent kritiserades redan innan han gjorde sin första match i Malmö FF-tröjan. Efter ännu en hyllad insats i 2–0-segern hemma mot Häcken har han gått från frysboxen till att bli en ny publikfavorit.

ANNONS
|

Nigerianen har inte haft en okomplicerad tid i Malmö FF sedan han kom till klubben förra sommaren. Men den här säsongen har han fått speltid i a-laget, ochnär han fick chansen från start hemma mot Häcken bevisade han en gång för alla att han håller för den här nivån.

- Vi såg honom under flertalet matcher förra året och det var dettavi såg. Jag är otroligt glad för hans skull. Han har fått ta mycket skit fastän han inte spelat, men baraknutit handen i fickan och får utdelning för det nu, säger Malmö FF-tränaren Daniel Andersson.

ANNONS

Oväntat radarpar

Tillsammans med Samuel Adrian, som gjorde sin första match från start i allsvenskan, kontrollerade Bonke Innocent det centralamittfältet.

- Det fungerade bra. Vi har spelat en del U21-matcher ihop och är lite samspelta. Vi jobbar väldigt hårt båda två och peppar varandra hela tiden, säger Samuel Adrian.

Målskyttet i matchen öppnades av Sören Rieksi början av den andra halvleken.När Markus Rosenberg senare förvaltade en straff i den 77:e minuten blevavståndetför stort för Häcken.

Efter slutsignalen sprang Bonke Innocent runtframför hemmaklacken med en MFF-flagga som fladdrade i luften.

- Även om jag inte fått chansen och har blivit kritiseradså förändrar det inte vem jag är. Uppmärksamheten har fåttmig att vilja kämpa ännu mer för att visa vad jag går för och få kärlek tillbaka, säger22-åringen.

Förändringar fungerar

Daniel Andersson har bara haft jobbet som tränare i två matcher och därmed inte hunnit sätta så mycket av sin egen prägel på lagetefter attMagnus Pehrssons lämnade.

ANNONS

Men redan nu ser han positiva tendenser inför fortsättningen.

- Vi har egentligen bara haft ett ordentligt träningspass under den här tiden. Då har vi jobbat på försvarsspelet och detaljerna, vilket har sett bättre ut efter hand. Sen har vi också vassa spelare där framme som vi försöker aktivera tidigare i vårt spel, säger Andersson.

TT

ANNONS