Kassören summerar Åkulla Skidallians säsong

”Ekonomisk kan det vara ett av de tre bästa åren”, säger Anders Thorild.

ANNONS
LocationÅkulla|
|

Skidspåren i Åkulla öppnades sent, men lockade många åkare. Kassören Anders Thorlind är nöjd när han jämför med förra året.

Vintern 2020 var nämligen riktigt usel för de halländska längdskidåkarna. Spåren i Åkulla var bara öppna i nio dagar.

Den gångna vintern blev mycket bättre, trots att spåren öppnades senare än vanligt.

– Det blev inte kallt förrän i mitten av januari men vi kom upp i 65 åkdagar till slut. Snittet under åren ligger på 70 dagar, så 2021 har varit ett normalår, säger Anders Thorild, kassör i Åkulla Skidallians.

Passande aktivitet under pandemin

Rekordet i åkdagar är från 2013, med 120 stycken. I år bidrog troligen pandemin till att det blev en intensiv säsong med många besökare per dag.

ANNONS

– Ja, skidåkning är en bra aktivitet eftersom den är utomhus och man kan hålla avstånd, säger Anders Thorild och fortsätter:

– Vi har sålt cirka 11 000 dagskort, men vet inte hur många barn och ungdomar som har varit där, eftersom det är gratis för dem. Och vi vet inte hur mycket varje årskortsinnehavare har kört, men sammanlagt räknar vi med mellan 22 000 och 25 000 besök.

Ingen oro för ekonomin

Kassören har inte den exakta siffran för hur många säsongskort som har sålts, men räknar med att inkomsterna för 2021 hamnar på omkring 700 000 kronor. Det kan enligt Anders Thorild vara topp tre för Åkulla Skidallians.

I år blev bara en detalj lite dyrare än vanligt i bokskogarna öster om Varberg, där det på vintern finns 3,2 kilometer upplyst dubbelspår.

– Ja, det kostade lite mer att köra ut snön eftersom vi fick göra det i flera omgångar, förklarar Thorild.

ANNONS