Erika Kinsey.
Erika Kinsey.

Kinsey krånglade sig till tredjeplats

Erika Kinsey blev trea i höjdhoppet vid Diamond League-galan i Stockholm på 1,94. Trots att det inte stämde för henne.

ANNONS
|

30-åringen rev i första försöket, men klarade i andra.

- Jag hade inte tajmingen och den sköna känslan. Men ibland har man fel känsla och det är bara att köra på. Jag är jättenöjd, säger Erika Kinsey.

- Jag är lite förvånad att jag redan varit över 1,90 i flera tävlingar. Men det är skönt. Jag behöver tryggheten för att kunna vara beredd när det är mästerskap.

ANNONS

Hon kunde inte göra mycket åt ryskan Marija Lasitskene, den regerande världsmästarinnan och bulgariskan Mirela Demireva, OS-silvermedaljör 2016, som båda klarade 2,00.

"Steg i rätt riktning"

Det var ytterligare två svenskor i tävlingen. Sofie Skoog slutade sexa på 1,90 och mångkamparen Bianca Salming kom sist på 1,85.

- Det var ett steg i rätt riktning, säger Skoog om sitt årsbästa.

Irene Ekelund hade svårt att hävda sig på damernas 100 meter och slutade sist.

Hon sprang in på tiden 11,77, fem hundradelar från sitt årsbästa.

- Jag hoppades på en bättre tid. Men jag är inte i toppform, jag saknar snabbheten. Så den måste jag träna på innan det kan bli en bra säsong, säger Ekelund.

Vann gjorde brittiskan Dina Asher-Smith.

Hjelmer nära EM-gräns

En som var tillbaka på Stadion var Moa Hjelmer. Hon gjorde ett starkt lopp i comebacken och var nära att klara EM-kvalgränsen. Men tiden 53,47 var sju hundradelar för långsamt och hon slutade sist i loppet som vanns av Salwa Eid Nasser, Bahrain.

ANNONS

Redan EM-klara Lovisa Lindh slutade sjua på damernas 800 meter, som inte ingick i Diamond League-tävlingen, på tiden 2.02,81. Det var lite långsammare än vad hon sprang på Bislett tidigare i veckan, 2.02,49.

Meraf Bahta, som satsar på distanserna 5000 och 10000 till EM i Berlin, sprang 1500 meter under galan. Då slutade hon sexa. Vann loppet gjorde etiopiskan Gudaf Tsegay på nytt Stadionrekord och personbästa 3.57,64.

TT

ANNONS