Knallhårt inför finalhelgen på Knutstorp

Med rätt rattande kan två falkenbergsförare ta varsin mästartitel på Ring Knutstorp i helgen – Fredrik Larsson i Carrera Cup och Marcus Annervi i Clio Cup.

ANNONS
|

Bilsport

Det är upplagt för dramatik på den skånska racingbanan. Marginalerna är minimala, Annervi har en poäng mer än Nicklas Oscarsson medan Larsson är ikapphunnen av Lukas Morin efter fredagens kval.

Falkenbergsduon lyckades inte fullt ut i sina respektive kval. Båda två får starta trea i lördagens två finalrace.

Efter att ha varit testsnabbast i veckan, fick Larsson inte till det i kvalet. Och eftersom Morin samtidigt var snabbast, så knaprade han in två poäng och nu står de båda huvudkonkurrenterna om guldet på 171 poäng.

– Jag tror att Morin ”mörkat” lite på träningarna, sa Fredrik Larsson. Samtidigt betedde sig inte min bil som jag ville i första kvalet.

ANNONS

Efter lite justeringar gick det bättre i kval två.

– Men då gjorde jag en lite miss och så blev det en tredjeplats där också, suckade Fredrik.

Han låter också lite bekymrad över det faktum att Ring Knutstorp är en bana som knappast inbjuder till omkörningar.

– Jag gillar Knutstorp, men det är fruktansvärt svårt att köra om. Dessutom är den fysiskt krävande, det går inte att slappna av någonstans.

Marcus Annervi håller delvis med om Knutstorps svårigheter. Men Clio Cup-ledaren är optimist.

– Jag är specialist på att hitta luckor och jag känner ju varje kurva, efter mina tre år på motorsportgymnasiet här. Då bodde man nästan på banan, säger Marcus.

Han har också visat sig vara ruskigt snabb i starterna under säsongen.

– Jag känner mig trygg inför finalracen. Och det är kul att det är så här tajt och spännande.

Ilmari Korpivaara vann båda kvalen i Clio Cup, visade bibehållen form från sina två segrar på Solvalla och har en liten chans att utmana toppduon.

– Strular vi till det, så kan han utmana. Men i första hand ska jag se till att ha Oscarsson bakom mig. Klarar jag det, så har jag guldläge, säger Marcus.

ANNONS
ANNONS