Läjets Boule missade EM – när Kulknappens landslagskval avgjordes

Kulknappen arrangerade landslagskvalet i boule för veteraner i Boulodromen. Ett av de 16 tävlande lagen var Läjets Boule – som gick miste om chansen att få tävla i EM i Frankrike till hösten.
– Det var kanske lite rampfeber, säger spelande ordföranden Kjell Andersson.

ANNONS
|

Häromveckan tog sig Läjets Boule vidare från den första kvaluttagningen i veteranklassen 55 plus – vilket under helgen gav laget chansen att göra upp om en plats till höstens EM i Albertville, Frankrike.

Men när landslagskvalet i Boulodromen skulle avgöras tog äventyret snabbt slut för den lokala klubben. Det blev nämligen tre raka förluster och därmed uttåg redan under lördagen.

– Det gick åt helvete, så kan man sammanfatta det. Vi var stora outsiders inför landslagskvalet, men det var ändå surt att vi inte kunde utmana mer. Jag tycker inte det var så stor skillnad även om det blev stora siffror emot oss, säger spelande ordföranden Kjell Andersson, som tävlade ihop med Ulla-Britt Persson, Ingvar Ohlsson och Ulla-Greta Karlsson.

ANNONS

Ruvar på revansch

Framför allt är han missnöjd med sin egen insats.

– Lika bra som jag spelade i uttagningen till kvalslutspelet, lika dåligt spelade jag nu. Det kanske var lite rampfeber, menar Kjell Andersson.

Samtidigt kan han känna en stor glädje och stolthet över att laget ens tog sig såpass långt – vilket han beskriver som den största tävlingsframgången i klubbens historia.

– Det stärkte verkligen vårt självförtroende att kunna ta oss till landslagskvalets slutspel. Det är ändå en rätt god känsla att få sätta vår klubb på kartan.

– Det var en jättekul upplevelse att få möta de bästa i Sverige, det gav verkligen mersmak. Nu får vi ruva på revansch till nästa år.

”Jäkligt surt”

Det var Kulknappen, även kallad Varbergs Bouleklubb, som stod för helgens arrangemang.

– Det är hedrande att få arrangera finalspelet för en så pass stor tävling. Men det känns ändå inte så märkvärdigt eftersom vi varje sommar anordnar Strandcupen, som är Sveriges största tävling efter SM, säger ordföranden Mats Peterson och fortsätter:

– Klarar man det så klarar man det här, och det gick jättebra. Vi fick väldigt mycket beröm av Svenska Bouleförbundets tävlingskommitté.

Dessvärre för klubbens del lyckades inte hemmalaget kvalificera sig till helgens slutspel. Kulknappen var nämligen ett av de lag som Läjets Boule slog ut i den första uttagningen.

ANNONS

– Det är jäkligt surt, men det var samtidigt kul att vi fick en lokal representant från Läjet.

LÄS MER:Läjets Boule växer snabbt – och tänker nytt

ANNONS