Emil Lindblom gjorde matchens enda mål när AIK slog Almtuna borta i hockeyallsvenskan.

Lindblom höll AIK kvar i tabelltopp

AIK håller undan för Oskarshamn i hockeyallsvenskans tabelltopp. Men det var knappast serieledarens starkaste prestation den här säsongen. Emil Lindbloms mål i första perioden blev matchens enda borta mot Almtuna.

|

AIK-målvakten Erik Källgren noterade sin femte nolla för säsongen när AIK tog sin fjärde raka seger.

- En tajt match, mycket känslor, men viktiga poäng för oss det här. Jag måste ge mycket kredd till grabbarna i dag. Jag tycker inte att de (Almtuna) hade något jättechans. Det var en ganska lugn match för mig, säger Källgren till CMore.

Nichlas Falk, Almtunas tränare, var besviken.

- Jag tycker att vi har en bra forcering i slutet, men får inte till det. Det är små marginaler, säger han.

AIK toppar serien på 91 poäng.

Oskarshamn gick på knock

För Oskarshamn, som skuggar två poäng bakom, gick det lättare. Joakim Hillding, Robin Söderqvist och Arsi Piispanen fixade 3–0-ledning redan efter 11.24 och Tingsryd repade sig inte efter den knocken. Hillding gjorde ytterligare ett mål när Oskarshamn gick fram till 7–1.

Leksands starka form håller i sig. Femte raka segern under ordinarie tid kom borta mot Björklöven och leksingarna är femma i tabellen, bara två poäng bakom fyran Karlskoga och trean Västerås.

Björklöven höll 1–1 efter första perioden men Johan Porsberger, Mattias Karlsson och Jon Knuts tog Leksand till slutresultatet 4–1 i mittperioden.

SSK kom tillbaka

Karlskoga såg ut att gå mot en bekväm trepoängare mot Södertälje i Scaniarinken, men 3–0-ledningen efter två perioder åt SSK in på dryga tio minuter i sista perioden. Oliver Eklinds 4–3 för Karlskoga kom omgående efter Emil Bejmos 3–3-kvittering och stod sig som matchens sista mål.

I Norrköping kämpar Vita Hästen vidare. August Gunnarssons 3–2 i numerärt överläge gav jumbon tre poäng mot Västervik.

I slutet gjorde Marcus Eriksson 4–2 i tom kasse.