Från vänster: Lovisa Bundgaard, Natalie Forslund och Lisa la Torre. Även Natalie Forslund kvalade till SM samtidigt som Bundgaard.
Från vänster: Lovisa Bundgaard, Natalie Forslund och Lisa la Torre. Även Natalie Forslund kvalade till SM samtidigt som Bundgaard. Bild: Privat

Lovisa Bundgaard klar för SM i tyngdlyftning

Sju kilo över kvalgränsen. Med det tar sig Lovisa Bundgaard till det svenska mästerskapet i tyngdlyftning i december.

ANNONS
|

Varbergstjejen Lovisa Bundgaard är klar för sitt tredje SM. Tre guld och ett silver har det blivit i de tidigare mästerskapen. Nu vill hon fylla på medaljdepån.

– Målet är väl egentligen att ta med mig minst en medalj hem, säger hon.

Tyngdlyftning är uppdelat i viktklasser samt dam- och herrklasser. Två olika lyft ingår i tävlingen: ryck och stöt. De tävlande får tre försök i varje lyft och för att nå kvalgränsen krävs en totalvikt på 165 kilo, där det bästa rycklyftet och det bästa stötlyften läggs ihop. Lovisa Bundgaard tävlar i 76-kilosklassen och lyfte totalt 172 kilo på tävlingen i Landskrona – och blev klar för SM i Borlänge första helgen i december.

ANNONS

– Jag lyfte 82 i ryck och 90 i stöt. Jag hade blivit väldigt besviken om jag inte hade kvalat till SM. Flera tävlingar var inställda i våras så detta var vår enda chans och jag var lite mer nervös. Jag vet att jag klarar det men man kan ju ha en dålig dag och ett dåligt lyft.

Bundgaard tävlar för Yesbox Varberg idrottsförening och förutom Lovisa var det ytterligare två tjejer från föreningen som kvalade till SM. Nu håller de tummarna för att mästerskapet kan bli av.

– Det brukar gå under SM-veckan, men så har det ju varit covid. Så det har varit lite oklart, men de planerar för att köra SM så vi håller tummarna för att det kommer att gå.

ANNONS