Marcus Annervi.
Marcus Annervi. Bild: Martin Örtegren

Marcus Annervi klar för Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Åtta förare har redan nu lämnat klartecken för deltagande i Porsche Sprint Challenge Scandinavia nästa år. En av dem är 24-årige hallänningen Marcus Annervi.

ANNONS
|

I jakten på Porsche Carrera Cup Scandinavia år 2022, blev Porsche Sprint Challenge Scandinavia ett givet val för Marcus Annervi. Under tisdagen stod det klart att 24-åringen är klar för deltagande i serien 21, skriver carreracup.se.

”Serien känns som det klart bästa alternativet inför det jag planerar att göra 2022”, säger Marcus Annervi i pressmeddelandet.

Marcus Annervi har, de senaste två säsongerna, vunnit tre titlar i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Med anledning av det medger han att det redan nu kan finnas ett eventuellt favoritskap. Men han välkomnar ett kämpigt motstånd, samtidigt som han vill vara med och lyfta intresset för sporten.

ANNONS

”Vad det blir för motstånd får vi se, men jag välkomnar givetvis några som sätter tänderna emot och jag hoppas dessutom att vår medverkan kan bidra till att intresset för mästerskapet växer ytterligare.”

Ambitionen är alltså att så småningom nå Porsche Carrera Cup Scandinavia. Och sprintracet är en del av resan dit.

” Porsche Sprint Challenge Scandinavia passar väl in i vår långsiktiga plan att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. Inget är klart ännu, men det är dit vi siktar. Porsche Carrera Cup håller hög nivå och som förare vill man alltid mäta sig mot de bästa.”

Läs mer: Marcus Annervi vann GT4 Scandinavia

ANNONS