Oskarshamns Joakim Hillding jublade med Markus Modigs efter sitt 5–2 mål under onsdagens seriefinal i hockeyallsvenskan hemma mot AIK (5–3).

Oskarshamn vann toppmöte – Leksands kräftgång

|

Med två mål på knappt två minuter i den andra perioden avgjorde Oskarshamn den hockeyallsvenska seriefinalen hemma mot AIK. Det småländska laget vann med 5–3 sedan Oskar Nilsson satt det matchavgörande målet till 4–2 i powerplay efter halva matchen.

Segern innebar att tabelltvåan Oskarshamn krympte avståndet upp till serieledande Stockholmslaget AIK, från fem till två poäng efter 28 omgångar.

I Dalarna är det fortsatt tungt för tabellsjuan Leksand som förlorade sin åttonde raka seriematch hemma mot nian Södertälje. Efter en mållös förstaperiod blev Leksand utklassade med 0–4.

Dalalaget, som spelade i högstaligan SHL så sent som säsongen 2016–2017, har inte vunnit sedan den 21 november.

- Jag är jättebesviken. Vi har puckar på mållinjen men gör inga mål, och då vinner man inga matcher. Det är nya tag mot Oskarshamn på fredag. Jag tror vi måste bli lite besvikna och förbannade på ett helt annat sätt. Vi får försöka gjuta mod i det här gänget som är i skriande behov av en seger, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More, enligt Dalarnas Tidningar.