Bild: Mårten Samuelson

Falkenbergsortens RF hjälper ridgymnasium

Falkenbergsortens Ryttarförening inleder samarbete med Realgymnasiet i Halmstad. - Vi tycker det ska bli jätteroligt och ser fram emot det mycket, säger stallchefen Eva Åkerström.

ANNONS
|

Realgymnasiet startar i Halmstad hösten 2020 och erbjuder utbildningar inom häst, trav, hund, djurvård och natur och äventyr.

Hösten 2019 tecknades ett intentionsavtal mellan skolan och Halmstads Fältrittklubb om att bedriva skolans praktiska hästutbildning på ridanläggningen på Mickedala.

Men Halmstads FK, som dras med svåra ekonomiska problem och kraftig turbulens i ledningen, har backat.

"Falkenberg har en kanonfin anläggning"

Realgymnasiet kommer nu i stället att hyra in sig hos Falkenbergsortens Ryttarförening i höst.

- Vi var tvungna att gå vidare och titta på vilka samarbetspartners som hade motsvarande bra verksamhet och då var Falkenbergsorten en stark kandidat. Det har det varit hela tiden, men där har avståndet varit en faktor som gjorde att vi vände oss till Halmstad först, säger rektorn Viveka Lennse Johansson och fortsätter:

ANNONS

- Falkenberg har en kanonfin anläggning, den är verkligen inte sämre.

I dagsläget finns 17 sökande till inriktning häst, varav tre valt trav.

- Vi vet inte exakt hur många som kommer komma in än, men vi räknar med att köra dem i minibuss. Några är från Falkenberg så de tycker säkert det är jättebra, säger Lennse Johansson.

Forf tackade inte ja på direkten. Det krävdes en del fundering samt att förankra i sin egen styrelse.

- Vi fick titta lite själv om vi hade möjlighet att ta det. Hur skulle det påverka våra hästar och övriga elever? Har vi plats? Men vi kom fram till att vi kommer lösa detta. Dessutom har vi en egen ridlärare med högsta kompetensen, säger Eva Åkerström i Forf.

Man ser fram emot samarbetet även från Falkenbergsortens håll.

- Nu har vi en årskurs, sen blir det två och tre och då brukar det vara bra om man är flera, så jag är övertygad om att samarbetet med fältrittsklubben i Halmstad kommer tas upp längre fram, säger Eva Åkerström.

ANNONS