Albin Ekdal har anslutit till landslagstruppen efter att ha fått en dotter. Just på grund av dottern längtar han också efter att få åka hem igen.
Albin Ekdal har anslutit till landslagstruppen efter att ha fått en dotter. Just på grund av dottern längtar han också efter att få åka hem igen.

”Ser fram emot att lämna landslagssamlingen”

När Sverige spelade mot Ryssland fanns Albin Ekdal inte med. Anledningen? Han skulle bli pappa för första gången. Nu är mittfältskuggen tillbaka i landslaget inför matchen mot Slovakien, skadefri och som nybliven förälder.

ANNONS
|

- Det känns väldigt häftigt. Man är konstant orolig, det är väl det enda negativa med att bli pappa. En söt liten tjej och jag längtar tillbaka redan, men först ska vi göra en bra match, säger Ekdal som erkänner att det var lite jobbigt att behöva lämna sin utökade familj för landslaget:

- Det är klart att det var lite tufft. Som tur är så är både min mamma och min flickväns mamma där nere, annars hade jag nog inte åkt. Men de tar hand om henne bra. Jag ser fram emot att lämna en landslagssamling, det brukar jag inte göra.

ANNONS

”Bara positiva intryck”

Även på fotbollsplanen har det varit en bra höst för Ekdal. 29-åringen är tillbaka i Italien där han gör sin första säsong i Sampdoria.

- Jag kom in direkt i laget och i startelvan, och har stannat där. Det går jättebra för laget och det känns som att det är ett starkt lag som kan slåss i toppen. Bara positiva intryck hittills, säger han.

Genuaklubben ligger på femte plats i serie A och Ekdal har varit gjuten i startelvan.

- Det är alltid kul att vinna och just nu gör vi det. Min kropp känns ganska bra och då kan jag spela 90 minuter varje helg. Det är svårt att hävda sig på den här nivån om man inte har en kontinuitet och inte är skadefri, vilket jag inte har varit de senaste åren. Men just nu känns det som att jag är på väg tillbaka, då presterar jag och kan spela alla matcher, säger han.

ANNONS

TT: Du säger ganska bra – är det något som spökar fortfarande?

- Nej, man är aldrig helt hundra, så är det. Det finns alltid smågrejer att justera, men tillräckligt bra för att spela utan smärtstillande.

Sampdoria – ett smart val

Han kom till Sampdoria från en brokig tid i Hamburg som präglades av skadeproblem och svaga resultat, och den klassiska klubben åkte ur Bundesliga i våras. Att vara tillbaka i Italien där han tidigare har representerat Juventus, Bologna, Cagliari och Siena har varit en trygghet.

- Det är klart att tiden i Tyskland var en besvikelse. Italien kändes, både på och utanför plan, som en nystart och då passade Italien bra. Jag visste vad som gällde när jag kom dit, vilket har hjälpt mig att komma in i klubben och spela bra direkt. Jag behöver liksom inte acklimatisera mig några månader som annars kan behövas. Det var ett smart val tror jag, säger han.

ANNONS
TT

ANNONS