Calle Halfvarsson bröt två lopp under OS och hamnade i en ond cirkel. Totalt sett misslyckades Sveriges skidherrar att ta medalj i Pyeongchang - det har inte hänt på mästerskap sedan 1999.
Calle Halfvarsson bröt två lopp under OS och hamnade i en ond cirkel. Totalt sett misslyckades Sveriges skidherrar att ta medalj i Pyeongchang - det har inte hänt på mästerskap sedan 1999.

Skidherrarnas OS: noll medaljer

Ingen pallplats på femmilen – och Sveriges skidherrar lämnar OS utan en enda medalj. Det har inte hänt på ett mästerskap sedan 1999.

ANNONS
|

Bäste svensk på femmilen blev Daniel Rickardsson, som slutade sjua. Och när herrarnas OS ska summeras för längdskidornas del väljer Grip att lyfta fram flera prestationer.

- Flera har ändå gjort bra prestationer, det är små marginaler. När vi gick in det här såg vi framför allt stafetterna och teamsprinten som de största chanserna till medaljerna. Givetvis hade vi ambitionen att vara med och kriga om en individuell medalj också, säger han.

ANNONS

Nära i sprintstafett

Trots att Rickardsson plockade placeringar på slutet i femmilen räckte det inte för att slåss om pallplatserna. Grip väljer ändå att lyfta fram fler som han anser har gjort just bra prestationer: Marcus Hellner var enligt honom inte långt borta på 15 kilometer och Oskar Svensson var femma i sprinten.

- Tyvärr har det inte räckt hela vägen till medalj, och det var något vi kände att vi verkligen ville ha med oss härifrån. Vi förmådde inte att göra det, under de förutsättningar vi hade totalt sett under mästerskapet. Det är vi ju absolut inte nöjda med.

På frågan varför herrarna inte fick till det i Pyeongchang svarar han:

- Hade jag ett bra svar på det så skulle jag ge det. På herrarnas stafett fick vi inte riktigt till det i de klassiska sträckorna. I teamsprinten blev vi snöplig fyra, där var det nära. Vi har gjort det vi önskar hela säsongen, haft en bra uppladdning och go känsla, men tyvärr har det inte räckt den här gången.

ANNONS

Fick inte till pusslet

TT: Varför är det så stor skillnad mellan dam och herrlaget?

- Man måste titta ödmjukt hur det har sett under säsongen. Framför allt Charlotte Kalla och Stina Nilsson har varit starkast och varit långt framme. Man kan inte säga att Oskar Svensson inte har prickat formen, och inte att Marcus Hellner har totalbommat den – han är 15 sekunder från medalj på 15 kilometer. Daniel Rickardsson gör ett bra lopp i dag och blir sjua. Det gäller att ha alla pusselbitar på plats vid exakt rätt tillfälle och det har vi tyvärr inte fått till.

Pyeongchang, TT:s utsända

ANNONS