Spikern från Maringá redo för slutspel

Nyförvärvet Jean Prado Silva är inte längre än färsking i FBVK, utan tvärtom, han börjar bli varm i kläderna och är redo för slutspel. Han och den gamla lagkamraten tillika lagkaptenen Pedro Mendes anser att säsongen varit över förväntan och tror på att allt kan hända i slutspelet.

ANNONS
|

Det har blivit dags för SM-slutspel för Falkenbergs volleybollklubb. Laget har inte missat ett enda slutspel de senaste elva åren och har dessutom vunnit sex stycken av dem. Slutspelet börjar med bortamatch för FVBK mot Tierp. Senast de mötte upplänningarna var på hemmaplan och FBVK gjorde en stark insats.

– De har starka spikers och vi siktar på att spela så bra och självsäkert som vi bara kan, säger Jean Prado Silva.

– När vi mötte dem här senast så vann vi enkelt. Men efter det så vann de mot Sollentuna. Så vi förväntar oss ett tuffare motstånd den här gången, de är starka på hemmaplan, säger lagkapten Pedro Mendes.

ANNONS

Utarbetad taktik

Slutspelets första match mot Tierp är viktig och tränare Patrick Aparicio inflikar med hur tankarna går.

– De har haft en stark formkurva på slutet och de kommer att gå all in. Vi räknar med fullsatt och det är viktigt att vi fixar pressen, säger han och fortsätter:

– De har en stark högerkant, men jag tror på att vi kan sätta stopp där. Dessutom har vi ett övertag i centern där Pedro spelar och vi kommer att utnyttja det.

Går mot slutet

Jean Prado Silva går mot slutet på sin första säsong i FVBK och han hoppas på att få fortsätta i laget alternativt komma tillbaka senare.

– Det finns inget att anmärka på, jag stormtrivs i truppen. Visst var det en omställning att flytta hit, framförallt med vintern och kylan. Men jag trivs bra och jag njuter av livet här.

Att ha fått återupptagit kontakten med den gamla vännen Pedro Mendes har inte heller varit helt fel.

– Vi har känt varandra länge, men gled ifrån varandra på grund av spel på olika håll. Att få vara i samma lag igen är verkligen fantastiskt roligt.

Brasilianarna ser tillbaka på säsongen som lider mot sitt slut och minns hur de gick in för 2016-2017 med noll förväntningar.

ANNONS

– Det var inte väntat att det skulle gå så bra som det har gjort. Framför allt med tanke på att vi har haft våra ups-and-downs, säger Pedro Mendes.

Patrick nöjd med spelarna

Lagkaptenen har ett år kvar med teamet och hyllas av tränare Patrick Aparicio.

– Pedro kan klubben utan och innan nu. Han är en av de bästa centrarna och en stark profil. Han har dessutom en enorm passion för spelet och ger allt när det verkligen gäller.

– Det gör i sin tur också Jean. Det visade han tydligt på planen under Grand Prix och nordiska mästerskapet. Han stiger i form hela tiden, fortsätter Patrick.

Inför slutspelet är han inte orolig.

– Vi hade som sagt inga förväntningar på den här säsongen. Förutom Pedro och Jean hade många unga spelare tillkommit på viktiga positioner. Men lager sammanstrålade snabbare än förväntat.

– Vi vill åtminstone komma till semifinal. Men vem vet, vi kanske överraskar alla, inklusive oss själva? skrattar han.

ANNONS