Bild: Mattias Nilsson

Det fanns spännande inslag som ska bli kul att följa

HK Varberg är igång och jag måste säga att jag blev mycket överraskad över vad laget presterade i premiären.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

En 26-31-förlust på bortaplan mot Ystads IF. Det är ett helt okej premiärresultat för HK Varberg. Att man föll i träningsmatchen mot allsvenska Kungälv nyligen gjorde att jag åkte ner till Skåne med ganska svala förväntningar. Trafiken stoppades upp på E6:an efter Halmstad, och när man svängde in på E65:an mot Ystad, ja då hamnade man bakom x antal skördetröskor. Man kan tappa tålamodet för mindre!

Men jag kom fram i tid och såg HKV värma upp.

Ingen Daniel Lindgren eller Tobias Bengtsson

För första gången på mycket länge utan profilerna Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson. Det kändes märkligt. Med nyfikenhet undrade jag vilka som skulle kliva fram istället.

ANNONS

Med så stor omsättning i truppen och språkbarriärer som man tydligen brottats med på träning. Då måste man ge det hela lite tid - även om just försäsongen i år har varit rekordlång.

Och på andra sidan mittlinjen fanns ju Kim Andersson (som Varberg hade koll på), Ludvig Hallbäck, Dalibor Doder, Niklas Kraft...

Därför räknade jag kallt med en brakförlust som både skulle vara förnedrande och svida i skinnet rent mentalt. Men HK Varberg hade käkat taggtråd.

Det fanns vilja och energi. Och spännande inslag som ska bli kul att följa i fortsättningen.

Med Armi Pärt, hämtad från Karlskrona, kommer HK Varberg få mer tyngd i sitt spel och på mittsex kanske Varberg har seriens kraftigaste duo med honom och Jacob Friberg. Men det visade sig också att Pärt är en rörlig bjässe. Som kom farande i högsta fart som ett skenande lok. Vem vill egentligen stå i vägen där?

Oftast är man stor eller snabb.

Men inte i Pärts fall.

Oscar Kihlstedt, Karl Toom, Erlend Sund är fler lirare att hålla ögonen på. Där finns spelintelligens och skottvilja. Något som definitivt kommer locka publik till Arena Varberg - bara folk tillåts komma in och se handboll.

Nu var detta en tjuvstart av serien. Det återstår en hel vinter och vår. Därför får den stora hyllningskören vänta, likaså motorsågen. Men en lovande start dit kan jag sträcka mig.

ANNONS

Flera gånger under matchen hörde man Hasse Karlsson mana på ordet: ”Tillsammans”.

Det är kollektivet som ska göra det helt enkelt. Det förstår man - oavsett om man kommer från Norge, Estland eller Finland.

ANNONS