Succehelg för Falkenbergsföraren - Prins Carl Philip tappade

Fredrik Larsson fick fira under helgens Västkustlopp.

ANNONS
|

Swedish GP:Väskustloppet

Hemmasonen Fredrik Larsson hade en kanonhelg under Väskustloppet och åker hem med en seger och en andraplats. För prinsen strulade det ordentligt.

Det blev en succéartad helg för Falkenbergaren Fredrik Larsson i det historiska femtionde Väskustloppet. Det lilla han och hans teamkamrat Ingvar Mattsson kunde avancera från lördagens andraplats gjorde deockså.

– Först och främst hade vi bra kontroll, Ingvar gick ut och gjorde ett jättebra jobb på sin stint och gjorde som planerat, höll tätt. Jag hade sett fram emot ett en bra kamp med Thed (Björk) men det blev ingen fajt och jag kunde defilera, sa en nöjd Fredrik Larsson efter segern.

ANNONS

Duon låg länge trea men ett välplanerat depåstopp gjorde att de kunde avancera hela vägen upp.

– Vi kom in på helt rätt varv liksom, så det var bra. Det var en fördel eftersom vi ville komma in först och byta till mig då, fortsatte Larsson.

Amatören Ingvar Mattsson lämnade alltså över till proffset Fredrik Larsson. Så går det till i Swedish GT. Och det var sedan i depån som allt skulle avgöras. Både andraplacerade Jan Brunstedt, som vann racet i går, och duon med prins Carl Philip och rutinerade Thed Björk tappade tid i den depå som de valde att gå in i senare än Larsson/Mattsson.

– Det känns skitbra. Vi går härifrån med go mästerskapsledning så det känns super.

Fredrik Larsson som under Västkustloppet körde sin andra tävling med sin nya Ferrari 488 Challange berättade också hur han alltid tycker det är kul att köra på hemmaplan.

LÄS ÄVEN: Prinsen fick bryta – men bra start för duon

Depån ställde till det för Björk/Bernadotte

För prins Carl Philip och Thed Björk blev det en strulig helg. Under lördagen snurrade det för Carl Philip och han tvingades avbryta sitt race utan några poäng. Efter det loppet ville Carl Philip inte kommentera någonting.

ANNONS

I dagens race hade de bättre flyt men även det bjöd på strul. När Thed Björk skulle komma iväg från depån hade något ekipage ställt sig fel och de kunde inte komma ut, tappade dyrbara sekunder men kunde köra i mål som trea.

Efter det racet berättade en representant för Carl Philip att han inte ville kommentera det racet heller. Men i ett meddelande från teamet sa han ändå att han var nöjd med sin stint i det andra loppet men att incidenten i depån drabbade dem hårt. Han berättade också att han ser positivt på resten av säsongen.

I stället fick Thed Björk ge sin syn på loppet.

– Körningen gick bra men vi blev ju tyvärr stoppade i depån. Vi låg ju nära sen vet jag inte hur snabba vi hade varit mot Larsson. Men bra att vi är tillbaka i dag och tar tredjeplatsen, sa Thed Björk.

LÄS ÄVEN: Känslan saknades för hemmasonen i kvalet

ANNONS