Sveriges målvakt Magnus Hellberg har bara släppt in två mål på de två första matcherna i VM.
Sveriges målvakt Magnus Hellberg har bara släppt in två mål på de två första matcherna i VM.

Svettigt för nöjd Hellberg

Svetten sprutade på Magnus Hellberg – men leendet var lyckligt. KHL-målvakten har rivstartat i sin VM-debut med två segrar på två matcher.

ANNONS
|

Värmen i en utsåld Royal Arena, 12490 åskådare, var bland de värre han upplevt.

- Jag svettas fortfarande, sade han minuterna efter slutsignalen när han mötte journalisterna i den mixade zonen.

- Det här är en av de varmare hallarna, Madison Square Garden är också ganska varm. Sedan beror det på hur mycket man får jobba där ute. När det är sånt tryck på läktarna blir det inte så mycket syre kvar i hallen, sade Hellberg, den förre NY Rangers-målvakten som numera återfinns i KHL-laget Kunlun Red Star.

ANNONS

Rivstart

Hellberg slåss om platsen som förstemålvakt med Anders Nilsson, Vancouver, och har rivstartat VM-turneringen. Två segrar och bara två insläppta mål på sammanlagt 52 skott.

Mot Tjeckien fick han släppa två mål förbi sig, båda när hans lag spelade i numerärt underläge.

- Jag var skymd på båda. Första är ett otroligt hårt skott, andra spelade han tillbaka (på blålinjen). Jag tappade blicken på båda. Jag får kolla lite video och se om jag valde fel sida att kolla på. Men de gör det bra och ska ha credd. Det var två bra mål. Samtidigt tog vi onödiga utvisningar, det kan vi städa upp, sade han.

"Jäkligt nöjd"

När Hellberg släppte in första målet – en riktig kanon som gick över axeln på honom – hade han hållit nollan i drygt fem perioder och 93.10 minuters spel.

- Vi vet att Tjeckien är ett otroligt bra hockeylag. Överlag är jag jäkligt nöjd, sade han.

ANNONS

Om han ska spela i nästa match, mot Frankrike redan på måndagskvällen, eller om det är Anders Nilssons tur visste han inte. Han förbereder sig i alla fall för spel.

- Det är bara att dricka saltlösning, käka och försöka ladda om batterierna.

Köpenhamn, TT:s utsände

ANNONS