Kim Ekdahl du Rietz. Arkivbild.
Kim Ekdahl du Rietz. Arkivbild.

Uppgifter: Landslagskompisar gör comeback

Två före detta landslagsspelare i handboll uppges vara på väg att göra comeback. Både Kim Ekdahl du Rietz och Magnus Jernemyr är aktuella för det tyska stjärnlaget Rhein-Neckar Löwen.

ANNONS
|

Tyska Mannheimer Morgen skriver att Ekdahl du Rietz ska presenteras på fredag av sin förra klubb.

Den tyska tabelltvåan, som också spelar Champions League, har problem med skador men kan bara värva klubblösa spelare. Ekdahl du Rietz ska förstärka laget resten av säsongen.

Den svenska handbollsstjärnan lade av efter förra säsongen bara 27 år gammal. Men den senaste tiden har han börjat träna handboll igen för att han har saknat sporten.

- Jag trodde inte att jag skulle sakna handbollen men jag gör det mer och mer, mer än jag någonsin kunde tro, sade han till Dagens Nyheter inför handbolls-VM i januari, som han följde på plats som åskådare.

ANNONS

Även landslagskollegan Magnus Jernemyr, 41, uppges vara på väg att göra en tillfällig comeback i den tyska klubben. Han säger till Aftonbladet att han överväger ett erbjudande från en tysk klubb, men vill inte säga vilken.

- Det ligger i mina händer nu, säger försvarsspecialisten.

Jernemyr jobbar numera i Barcelona där han är säljansvarig för ett svenskt företag inom träningsutrustning och -utbildning.

TT

ANNONS