Vipers redo att utmana om seriesegern

Varberg Vipers räckte inte till för att nå Alltrean i höstas. Men det finns en chans till att kvala till tvåan. Annars är det slutspelat innan slutspelet börjar.

ANNONS

Varberg Vipers hockeyvardag efter uppehållet är kort men intensiv. I mitten av februari är Hockeytreans vårserie slutspelad. Bara gruppvinnaren får spela vidare.

Mitt under alla stökiga röda dagar spelade Varbergs hockeyhjältar seriespel på Trettondagsafton. Det var derby mot Kungsbacka HC, den nordliga grannens andralag.

Varberg har alltid haft lätt mot Kungsbacka.

Det var ingen skillnad den här gången. Det behövdes inga extraordinära krafttag för att få Kungsbacka att kröka rygg. 8–4 säger allt.

– Det var det ju inte. Det är ju mycket derbykänsla, så det kan vara lite nervigt. Men det är en match som vi ska vinna.

Hade hela säsongen varit över annars?

ANNONS

– Äh, vi möter dem i två matcher till.

Vårserien innehåller fem lag som möts i trippelmöte. Härryda leder efter rent hus i de tre första matcherna. Under onsdagen möter Varberg Härryda borta.

– Vi har haft svårt för dem borta, men det är lättare hemma.

Hemmarink är viktigt i de här sammanhangen. Härryda har fördelen av två hemmamatcher mot Varberg.

– Målet är absolut att vinna, även om det är först i år det märks tabellmässigt, men vi har absolut inte material för att spela division 2, säger Pontus Gustavsson och John Ivarsson håller med.

Varberg Vipers håller till i trean sedan några år. Tanken var efter nystarten att jobba sakta men målmedvetet. Och det syns att det händer saker. J20-laget går riktigt bra. Även yngre ålderskullar håller hygglig klass.

U16-laget som delas med Falkenberg kom tvåa i höstserien.

Tioåringarna har nått slutspel.

J20-laget är som fotbollens U21-serier. I hockeyns fall handlar det om möjligheten att ha med två överåriga. Det är dem vi snackar med efter matchen. Pontus fyller 26 i april. John Ivarsson är 30.

Hur är det att lira med ungdomarna?

John Ivarsson:

– Det är kul att visa vägen. Det är ju en lite annorlunda mentalitet. Det är mycket telefoner (i omklädningsrummet) och så. Men vi försöker ge dem tips som, kan vi fokusera på ishockeyn i 60 minuter?

ANNONS

Det största problemet kan vara att de litar för mycket på oss i och med att vi gjorde så många poäng.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS