Bild: MATHIAS BERGELD

Sääfs sista match med Falkenberg blev en finalförlust

Falkenberg var aldrig nära att hota Hylte/Halmstad den här kvällen. P-A Sääf fick avsluta sina tre år i FVBK med 0-3 i den viktigaste matchen av dem alla.
– Den ena efter den andra går omkring och är inte kontaktbar, det är för många i laget, säger Sääf.

ANNONS
|

Kort före finalseriens start kom beskedet att det skulle bli P-A Sääfs sista matcher som FVBK-tränare. Och det blev inget speciellt roligt slut. Falkenberg var aldrig nära att hota Hylte/Halmstad och föll i tre raka set.

– Det handlar inte om att vara nära eller inte. Lagets största problem under alla mina år är det mentala spelet, att klara av att hålla ihop huvudena, säger Sääf och fortsätter:

– Den ena efter den andra går omkring och är inte kontaktbar, det är för många i laget. Vi kunde inte få upp någon spelare på den nivån där man är tongivande, möjligtvis Johan (Gruvaeus) som var den som var närmast.

ANNONS

I de två första seten tog hemmalaget greppet omgående och ryckte sedan i mitten av seten.

– Det går inte att spela final på det viset, du måste kunna vara mentalt stark. Bevisligen har du tagit dig hit och är spelmässigt tillräckligt bra. Jag försöker hjälpa dem, peppa och vara konstruktiv men det går inte. Huvudena bara hänger på allihop, det fanns inga tendenser till att vilja kämpa, säger Sääf och suckar vidare:

– Det är en blockering. Var och en spelar för sig själv inne på banan och det går inte i ett lagspel. Är du ute och springer maraton så funkar det, men inte när man ska göra något tillsammans.

Tredje set blev jämnare och FVBK hade länge ledningen. Men efter en smått osannolik boll vid 21-21 som avslutades med att Corey Chavers blockades ner så tappade Hylte/Halmstad inte greppet.

– Vi spelar inte så mycket bättre men Halmstad går ner sig lite. Men till slut slår vi bort bollarna igen och det är ju det mentala som spökar, det är ju inte så att vi inte kan spela, säger tränaren och fortsätter:

– Det är tråkigt att det ska sluta så här. Halmstad vinner för att de är ett bättre lag på att spela finaler och det får vi någonstans bara acceptera.

ANNONS

Påverkar det er att det är Hylte/Halmstad som står på andra sidan?

– Nej, det är bara för att det är final. I kvartsfinalen mot Sollentuna hade vi inget att förlora, vi hade fått fortsätta även om vi hade tappat den matchen. Då kunde vi spela en volleyboll som fungerade trots att vi hade haft corona i nästan hela laget.

När han vaknar upp på fredagen är P-A Sääf inte längre Elitserietränare, i alla fall inte för tillfället.

– Vi har fått bra resultat och det här är ett bra resultat för det här laget. Laget har varit jätteduktiga under mina år, kämpat bra och alltid gett sitt bästa.

Vad händer nu för din del?

– Något ska jag säkert kunna hitta på. Det finns säkert några som tycker att jag gör något bra.

Läs mer: Tunga huvuden i Falkenberg efter förlusten

ANNONS