Robin Blåberg har tagit sitt Warberg till andra kvalrundan efter 9-6-segern mot Lagan.

Blåberg efter avancemanget: ”Vi är inte färdiga”

Warberg IC är klart för sista kvalsteget mot Superligan.
- Vi är inte färdiga. Det kommer en ännu tuffare motståndare, men vi får väl halvfira. Det är trots allt en vinst, säger Robin Blåberg efter 9-6-vinsten.

|
Filip Erheden överlistar Erik Svensson på straf. Målet betydde 4-0 till Warberg i första perioden.

I Ljungby innebandyhall utspelade sig andra kvalmatchen mellan Wic och Lagan. Hallänningarna hade som bekant med sig en seger (8-6) från match ett.

Hemmalaget var laddat och i ringen vid målet innan avslag vrålades: ”jobba i 60 nu trycker vi ner de jävlarna i skorna”.

Men urladdningen uteblev helt.

I alla fall i början.

Då var det Warberg som ägde det mesta.

13-5 i skott och 4-0 till Warberg efter en av säsongens vassaste och effektiva perioder. Man fick en bra grund att stå på.

– 4-0 kändes stabilt. Vi var bra i försvaret och skapade lägen och satte dit bollarna, fortsätter Robin Blåberg.

Filip Kalentun sprang en lång räd och slog in 1-0 på volley. Isak Stöckel ökade på ledningen efter pass från Mattias Kongstad.

Då hade matchuret inte ens tickat över fyra minuter.

Filip Erheden gjorde de övriga två målen. Han slog en retur, sedan satte han också en iskall straff som Simon Nilsson fixat fram i numerärt underläge med Robin Blåberg, återigen back, på utvisningsbänken.

I andra perioden lyfte sig hemmalaget - rejält.

– De har mycket boll och vi får problem i egen zon. De kommer ikapp lite, säger Blåberg.

Underlaget gäckade Warberg en aning.

– Det blir speciellt med det här golvet. Det studsar inte som man vill. Det går inte att spela på små marginaler. Det är strävt och vi kan inte spela som vanligt med vårt snabba passningsspel, säger Robin.

Påhejad av sin klack gick Lagan ut och tokkörde fick tidigt två mål från Tim Brithéns klubba. Mattias Kongstad gav Warberg ny energi med kvällens viktigaste mål i numerärt överläge i ett skede då hemmalaget var på väg in i matchen på allvar.

Hemmalaget gjorde även 3-5 på en frislagsvariant där Kristoffer Karlsson fick Adrian Kodelja att förflytta sig i sidled.

Samtidigt bjöd Filip Kalentun på en snabb replik och 7-3 gjorde backen Robin Blåberg - precis när uret tickade över från 19.59 till 20.00 i andra perioden. Protester från Lagan, men domarna godkände målet.

– Det var på millisekunden, erkänner Blåberg som trivs i sin nya position.

– Det är mycket nytt. Ibland gör jag fel, men det blir bättre och bättre och som back får man ha mer boll.

Den tredje perioden vann Lagan med 3-2 men med Simon Svensson som sista målskytt, 9-6 i öppen kasse när Lagan plockade ut sin keeper för en extra utespelare, var saken fixad.

Wic kan därmed rikta in sig på kvalomgång två. Det återstår en motståndare i bäst av fem matcher.