Rikard Eriksson var Warbergs bäste i förlusten mot Linköping.
Rikard Eriksson var Warbergs bäste i förlusten mot Linköping.

Kanonstart räckte inte för Warberg

Kvartsfinalserien började med en svidande uddamålsförlust för Warberg som har chans till revansch redan imorgon lördag.

ANNONS
|

- I serien tycker jag att vi var ganska utspelade mot dem, men idag gav vi dem en mycket bättre match, det tar vi absolut med oss och visar verkligen att vi är med i den här kvartsfinalserien, sa Warbergs bäste för kvällen, Rikard Eriksson.

Warberg pressade på slutet med sex utespelare och när drygt en minut återstod satte Eriksson 5-4-reduceringen. Slutet blev en nagelbitare och gästerna var nära en kvittering, men hemmalaget hade marginalerna på sin sida och lyckades hålla undan.

- Vi hade bra tryck och bra chanser, sedan så fick de ett väldigt konstigt frislag så då försvann 45 sekunder direkt, och då var det nästan slut på perioden, sa Eriksson.

ANNONS

Gästerna inledde annars bäst och fick matchen dit de ville under den första akten. Eriksson serverade Mattias Kongstad som stänkte dit 1–0 redan efter drygt tre minuter och sju minuter senare utökade Simon Palmén något turligt till 2–0.

- Vi fick en bra start, riktigt bra chanser och gjorde mål på dem.

Innan perioden var till ända hade även Daniel Karlander skrivit in sig i målprotokollet (3-1) och det såg ut att bli en ganska behaglig resa för Warberg.

- Vi styrde och hade många farliga chanser i första perioden, de var ju tvungna och ändra något och fick ju utdelning på det, sa Eriksson.

Till den andra kom Linköping ut som ett nytt lag, tog över mer av spelet och lyckades stoppa gästerna högre upp i banan.

- Vi fick ner den djupt i första perioden, men istället fick vi spela mer på egen planhalva i den andra och tredje perioden. Tyvärr tappade vi lite fart i anfallsspelet i andra och de får äga mer boll från den andra perioden tycker jag.

Vad berodde på?

- Svårt att säga, vi tappade initiativet tycker jag och farten under fötterna, vi måste hela tiden trampa igång och ta initiativen från egen planhalva, funderade Eriksson.

ANNONS

Linköping vände 1-3 till 3-3 innan mellanperioden var över och under den tredje gick laget upp till 5-3. Slutet blev spännande, men Linköping höll undan och tog ledningen i matchserien.

- Matchen stod och vägde och det gäller att trycka dit sina chanser, det vägde över med ett mål till Linköping idag. Mål gör så jäkla mycket, framför allt när de fick in 3–3, då fick de mycket kraft och där står matchen och väger. Vi hade chanser till 4–3 och de hade chanser till 4–3 och tillslut är det de som gjorde målet. Det vägde över lite för dem, det var en jämn match, sa Warbergtränaren Oscar Lundin som berömde målvakten Per Svedin och backen Robin Westergren.

- Viktigt för oss att få matchen idag att se annorlunda ut än vad det såg ut i grundserien mot dem. Vi har ju ändrat en hel del i vårt spel sedan dess och det fick vi bra effekt av idag.

Matchens mest högljudda var annars den tillresta Warbergsklacken på fyra personer som gjorde en stark insats och hördes mest i Linköpings sporthall under gårdagskvällen.

ANNONS